Amazon predstavio trailer za seriju "The Dangerous Book for Boys"

Amazon predstavio trailer za seriju "The Dangerous Book for Boys"

 

Amazon je nedavno predstavio prvi trailer serije The Dangerous Book for Boys čiji su izvršni producenti osvajač nagrade Emmy Bryan Cranston (Breaking Bad), Greg Mottola (Superbad), James Degus (Sneaky Pete) i Michael Glouberman (Malcolm in the Middle). Radi se o porodičnoj seriji koja je inspirisana istoimenom knjigom koju su napisali Conn i Hal Iggulden i prilagođena je djeci i odraslima svih dobnih skupina.

Serija prati porodicu McKenna koja se suočila sa tragedijom nakon što je preminula glava porodice, izumitelj Patrick (Chris Diamantopoulos), koji je tokom života ostavio snažan dojam na sve one koji su ga poznavali. Skrhani bolom, pronalaze nadu u priručniku "The Dangerous Book for Boys" kojeg je napisao za svoja tri sina. Knjiga je svojevrsni vodič kroz odrastanje koja raspiruje maštu njegovog najmlađeg sina Wyatta (Gabriel Bateman). Dok je u svijetu mašte, Wyatt je ponovo sa svojim ocem i uči životne vještine koje mu pomažu da se snađe u stvarnom svijetu.

U seriji se pojavljuju i Erinn Hayes (Childrens Hospital) kao Beth koja odgaja svoju djecu kao samohrana majka, te Logan Powell (Rockaway) i Kyan Zielinski (The Lunchbox Brigade) koji portretiraju ostala dva sina, Dasha i Liama. Swoosie Kurtz (Mike & Molly) igra njihovu baku Tiffany, a Diamantopoulos također portretira i Terryja, Patrickovog brata blizanca.

Cranston i Mottola kreirali  su seriju koja je inspirisana najprodavanijim britanskim romanom svih vremena. Roman donosi savjete dječacima kako da se uspješno bave ribolovom, kako da izgrade kućicu na drvetu, a dotiče se i poznatih historijskih bitki. Premijera serije koja ima šest epizoda zakazana je za 30. mart.

Prethodna
Druga sezona serije "Timeless" na NBC-u od 11. marta
Sljedeća
Jay Hernandez je novi Magnum u rebootu serije "Magnum P.I."