Avantura počinje u 2017: "Kong: Skull Island"

Avantura počinje u 2017: "Kong: Skull Island"

Legendary Pictures, Warner Bros. Pictures i Jimmy Kimmel Live! predstavili su trailer za Kong: Skull Island koji nam donosi novu filmsku ekranizaciju o King Kongu. Sa radnjom smještenom u sedamdesete godine, ostvarenje nas vodi natrag u misteriozni, tajanstveni i opasni dom kralja majmuna. Prati tim istraživača na njihovom putu ka praiskonskom otoku na jugu Pacifika kako bi pronašli brata lidera ekspedicije koji je krenuo u potragu za mitskim serumom koji navodno liječi sve bolesti. Od trenutka kada se susretnu sa divovskim majmunom, njihova potraga pretvara se u borbu za opstanak.

Glumačku postavu predvodi Tom Hidleston kao lider ekspedicije, kapetan James Conrad, a osim njega tu su i Samuel L. Jackson, Brie Larson, Jing Tian, Corey Hawkins, Jason Mitchell, John Ortiz, Shea Whigham i Toby Kebbell.

Film je režirao Jordan Vogt-Roberts (The Kings of Summer, Single Dads, Successful Alcoholics) prema scenariju kojeg su napisali John Gatins i Max Borenstein. Producenti su John Jashni, Thomas TulMary Parent, a sniman je na području Vijetnama, Havaja i Australije. Na području SAD-a će biti objavljen 10. marta 2017.

 
Prethodna
Idris Elba kao penzionisani ragbi igrač: "100 Streets"
Sljedeća
Pogledajte insert iz filma "Passengers"