Drama u režiji Ricka Alversona: "The Mountain"

Drama u režiji Ricka Alversona: "The Mountain"

 

Dramu The Mountain režirao je nezavisni režiser Rick Alverson koji je osvojio naklonost filmske kritike zahvaljujući ostvarenju ironičnog naslova The Comedy iz 2012. Poznat je i po filmu The Entertainment iz 2015.

Glavne uloge u filmu The Mountain tumače Tye Sheridan i Jeff Goldblum kao par koji putuje kroz Pacific Northwest, region na sjeverozapadu Sjeverne Amerike. Goldblumov karakter baziran je na Dr. Walteru Freemanu, specijalisti za lobotomiju, čija je karijera bila prepuna skanadala, a mnogi njegovi pacijenti ili su preminuli ili su završili kao teški invalidi. Ovaj doktor je u filmu imenovan kao Dr. Wallace Fiennes. Sinopsis filma glasi:

Sjeverna Amerika tokom pedesetih godina prošlog vijeka. Otkako je njegova majka zatvorena u instituciju, Andy (Sheridan) je živio u sjeni svoga strogog oca. Njihov porodični poznanik, dr. Wallace Fiennes, zapošljava ga kao fotografa kako bi imao fotografiju za dokumentaciju koja mu je potrebna za put tokom kojeg će zagovarati i promovisati njegovu sve kontroverzniju proceduru lobotomije. Tokom puta Andy svjedoči kako se karijera i život ovog doktora raspadaju i počinje se identifikovati sa doktorovim pacijentima. Stigavši u jedan kalifornijski planinski grad, koji je središte pokreta New Age, susreću se s nekonvencionalnim francuskim iscjeliteljem koji traži lobotomiju za svoju kćerku Susan.

Denis Lavant u filmu igra Jacka, a pojavljuju se i Hannah Gross kao Susan i Udo Kier kao Frederick. Scenario su kreirali Alverson, Dustin Guy Defa (Person To Person) i Alversonov dugogodišnji saradnik Colm O’Leary (The Builder). Svjetsku premijeru je imao tokom prošle godine u sklopu festivala u Veneciji, a biće objavljen 26. jula.

Prehodna
Isabelle Huppert u traileru za dramu "Frankie"
Sljedeća
Predstavljamo titlovani trailer za nastavak "It Chapter Two"