Driver i Bening se bore za istinu u novom traileru za "The Report"

Driver i Bening se bore za istinu u novom traileru za "The Report"

Predstavljen je novi trailer za triler/dramu The Report koja je režiserski debi Scotta Z. Burnsa. U glavnim ulogama se pojavljuju za Oscara nominovani Adam Driver (Star Wars: The Last Jedi, BlacKkKlansman) i Annette Bening (American Beauty, The Kids Are All Right).

Utemeljen na istinitim događajima koji su uslijedili nakon 11. septembra, The Report predstavlja priču o idealističkom službeniku Danielu J. Jonesu (Driver) kojeg njegova šefica i senatorka Dianne Feinstein (Bening) zadužuje da vodi istragu o CIA-inom programu pritvaranja i ispitivanja koji je kreiran nakon 11. septembra. Jones tokom svoje neumoljive potrage za istinom dolazi do saznanja da je CIA namjeravala poništiti doneseni program i sakriti sve dokaze kako za njegovo postojanje ne bi doznala šira američka javnost.

Osim pomenutog dvojca, u filmu se pojavljuju i Jon Hamm. Sarah Goldberg, Michael C. Hall, Douglas Hodge, Fajer Kaisi, Ted Levine, Jennifer Morrison, Tim Blake Nelson, Linda Powell, Matthew Rhys, T. Ryder Smith, Corey Stoll i Maura Tierney.

Producenti filma koji je premijeru imao početkom godine na ovogodišnjem festivalu Sundance su Burns, Jennifer Fox, Danny Gabai, Eddy Moretti, Steven Soderbergh i Michael Sugar. U kino-distribuciju kreće 15. novembra, dok će od 29. novembra biti dostupan posredstvom streaming servisa Amazona.

 

Prehodna
Predstavljen novi insert iz komedije "Zombieland: Double Tap"
Sljedeća
"The Laundromat" dostupan na Netflixu od 18. oktobra