Dunst prvo ime TV serije “On Becoming a God in Central Florida”

Dunst prvo ime TV serije “On Becoming a God in Central Florida”

Kirsten Dunst prvo ime serije “On Becoming a God in Central Florida”Prema pisanju portala Deadline, glumici Kirsten Dunst dodijeljena je uloga u novoj ABC-jevoj seriji On Becoming a God in Central Florida. Seriju će režirati režiser Yorgos Lanthimos (The Lobster), a George Clooney, Grant Heslov i Sarah Shepard su uz Dunst njeni izvršni producenti za produkcijsku kompaniju Smokehouse Pictures. Jednosatna serija za koju su scenario napisali Robert Funke i Matt Lutsky, opisana je kao crnohumoristična priča o kultu slobodnog poduzetništva i jednoj ženi koja je neumorna u potrazi za američkim snom početkom 90-ih. Dunst će portretirati Krystal Gill koja je nedavno postala udovica, a koja je nakon smrti supruga, sa minimalcem kojeg prima kao uposlenica vodenog parka u Orlandu, ostala gotovo bez ičega.

Za sada nema dodatnih informacija o ostalim glumcima i datumu premijere.

Na tlu SAD-a nedavno je objavljena drama Hidden Figures bazirana na istinitoj priči, a u kojoj Dunst portretira Vivian Mitchell. U budućnosti ćemo je gledati u drami Woodshock i western drami The Beguiled koju režira Soffia Coppola.

Sljedeći Lanthimosov projekt je The Killing of a Sacred Deer, psihološki triler sa nadnaravnim elementima koji donosi njegovu ponovnu saradnju sa Colinom Farrellom. Film će biti objavljen tokom godine.

Prehodna
Objavljen trailer druge sezone TV serije "The Missing"
Sljedeća
Elisabeth Moss u teaser traileru TV serije "The Handmaid’s Tale"