FX-ova serija o rivalstvu dvije glumačke ikone: "Feud"

FX-ova serija o rivalstvu dvije glumačke ikone: "Feud"

FEUD: Bette and Joan naziv je prve sezone nove antologijske FX-ove serije čiji je izvršni producent dobitnik Zlatnog globusa i nagrade Emmy Ryan Murphy. Donosi priču o legendarnom rivalstvu između Joan Crawford (Jessica Lange) i Bette Davis (Susan Sarandon) tokom snimanja filma What Ever Happened to Baby Jane? koji je bio nominovan za Oscara. Govori i o tome kako su se ove dvije oskarovke na zalasku karijera borile sa seksizmom i predrasudama o starijim osobama.

Ostatak glumačke postave čine Alfred Molina kao filmski režiser Robert Aldrich, Stanley Tucci kao Jack Warner, australijska glumica Judy Davis kao trač kolumnistkinja Hedda Hopper, Jackie Hoffman kao Crawfordina kućna pomoćnica Mamacita i Alison Wright kao Aldrichova asistentica Pauline. Gostujuće zvijezde su Dominic Burgess kao Victor Buono koji se i sam pojavljivao u filmu What Ever Happened to Baby Jane?, oskarovka Catherine Zeta-Jones kao filmska zvijezda Olivia De Havilland, Sarah Paulson kao Geraldine Page, oskarovka Kathy Bates kao Joan Blondell i Kiernan Shipka kao kćerka Bette Davis.

Uz Murphyja, izvršni producenti serije su Tim Minear, Alexis Martin Woodall, te Dede Gardner i Brad Pitt iz kompanije Plan B Entertainment. Premijera prve sezone zakazana je za 5. mart na FX TV mreži, koja 7. marta starta sa prikazivanjem pete sezone kriminalističke serije The Americans, a 5. aprila i sa prikazivanjem osme sezone polusatne animirane humoristične serije Archer.

   
Prethodna
Predstavljamo titlovani trailer za "T2: Trainspotting"
Sljedeća
Robert De Niro kao Bernie Madoff u teaseru za "The Wizard of Lies"