Lanthimos i Farrell rade na TV seriji o Iran-Contra aferi

Lanthimos i Farrell rade na TV seriji o Iran-Contra aferi

Yorgos Lanthimos i Colin Farrell udružili su se po treći put. Prema nedavno objavljenom članku portala Variety, režiser i glumačka zvijezda udružili su se radi nove dramske TV serije o Iran-Contra aferi. Farrell će glumiti bivšeg američkog marinca Olivera Northa, koji je učestvovao u prodaji oružja Iranu, a sa ostvarenom dobiti je podržavao kontraše - antikomunističke gerilce koji su ratovali protiv sandinističkog režima u Nikaragvi. Seriju koja još uvijek nema naziv režiraće Lanthimos prema scenariju kojeg su napisali Enzo Mileti i Scott Wilson.

Stvarno sam uzbuđen što ću ponovo sarađivati sa Colinom na nečemu što je potpuno drugačije od onoga što smo radili do sada. Pun sam samopouzdanja i jako sam uzbuđen što ću raditi na scenariju koji se temelji na relativno novijoj historiji i vrlo je svjež i relevantan za naše vrijeme, izjavio je Lanthimos za Variety.

Lanthimos i Farrell su po prvi put sarađivali na filmu The Lobster koji je naišao na odličan prijem kod kritičara. Nedavno su finiširali produkciju drame The Killing of a Sacred Deer u kojoj će se u glavnim ulogama pojaviti Nicole Kidman i Alicia Silverstone. Ukoliko postprodukcija filma bude završena na vrijeme, vjerovatno će se prikazivati u sklopu predstojećeg filmskog festivala u Cannesu.

Lanthimos je tokom januara ove godine potpisao ugovor sa kompanijom AMC za koju će režirati crnohumorističnu seriju u kojoj će se u glavnoj ulozi pojaviti Kirsten Dunst. Farella ćemo od 23. juna biti u prilici gledati u ostvarenju The Beguiled kojeg je režirala Sofia Coppola.

Prehodna
Annapurna TV i Amazon pripremaju animiranu seriju "Amberville"
Sljedeća
John Waters i Dita Von Teese u dokumentarcu o Tura Satani