Predstavljamo novi insert iz remakea filma "Pet Semetary"

Predstavljamo novi insert iz remakea filma "Pet Semetary"

 

Kompanija Paramount Pictures predstavila je novi insert iz ekranizacije književnog klasika Pet Semetary Stephena Kinga. Za režiju je zaslužan duo Kevin Kölsch/Dennis Widmyer koji stoji iza fantasy horor/drame Starry Eyes iz 2014.

Radi traumatičnog djetinjstva i razarajuće bolesti njene sestre Zelde (Alyssa Brooke Levine), Rachel Creed (Amy Seimetz) ima duboko usađenu odbojnost prema smrti i svemu onome što je vezano za nju. Biće prisiljena suočiti se sa svojim strahovima na najgori mogući način nakon što njen suprug Louis (Jason Clarke) odluči da porodicu, koju osim njih čini i još dvoje male djece, preseli iz Bostona u ruralni Mejn. Kada ih zadesi tragedija, Luis će se obratiti za pomoć svom neobičnom komšiji Judu Crandallu (John Lithgow) i tada kreće lančana reakcija opasnih događaja koji će osloboditi neshvatljivo zlo koje sa sobom donosi zastrašujuće posljedice, a Rachelin život pretvoriti u haos unutar kojeg njene najgore noćne more postaju stvarne.

Prva adaptacija poznatog Kingovog književnog djela dogodila se 1989. kada je snimljen film kojeg je režirala Mary Lambert. U njemu su glavne uloge ostvarili Dale MidkiffDenise Crosby i Fred Gwynne. Tokom 1992. snimljen je i njegov mnogo neuspješniji i slabiji nastavak u kojem su se u glavnim ulogama pojavili Edward FurlongAnthony Edwards i Clancy Brown. Najnovija adaptacija obiluje crnim humorom koji djelimično ublažava situacje kada se horor, strava i užas sjedinjuju s terorom u jednu jedinstvenu cjelinu. Osim pomenutih glumaca, u njoj se pojavljuju i blizanci Hugo Lavoie i Lucas Lavoie kao Cage Creed, Jeté Laurence kao Ellie Creed i Obssa Ahmed kao  Victor Pascow. U kino-distribuciju kreće 5. aprila.

   
Prehodna
Filmski debi Lachezara Avramova: "A Picture with Yuki"
Sljedeća
"Long Day’s Journey Into Night" u kinima od 12. aprila