Predstavljen trailer za 4. sezonu "The Man in the High Castle"

Predstavljen trailer za 4. sezonu "The Man in the High Castle"

Amazon Prime Video predstavio je trailer za četvrtu sezonu serije The Man in the High Castle koja je utemeljena na istoimenom romanu legendarnog Phillipa K. Dicka iz 1962. godine. Trailer donosi pregled različitih alternativnih stvarnosti kroz koje će Juliana Crain putovati dok pokušava okončati vladavinu Johna Smitha.

Osnovna obilježja četvrte (finalne) sezone serije su rat i revolucija. Pobuna Pokreta otpora podstaknuta je vizijama boljeg svijeta Juliane Crain (Alexa Davalos), a u finalnoj sezoni pojavljuje se i novi ustanički pokret kojeg predvode crnci i koji se bori protiv snaga nacizma i imperijalizma. Dok se imperija urušava, Takeshi Kido (Joel De La Fuente) naći će se rastrgan između dužnosti koje ima prema svojoj zemlji i dužnosti koje ima prema svojoj porodici. U međuvremenu, John Smith (Rufus Sewell) razmatra prelazak u drugi portal kojeg su nacisti izgradili u svemiru.

Osim pomenutih glumaca, u seriji se pojavljuju i Rupert Evans (American Pastoral), Luke Kleintank (Pretty Little Liars), DJ Qualls (Z Nation), Brennan Brown (Focus), Bella Heathcote (The Neon Demon), Callum Keith Rennie (Longmire) i Cary-Hiroyuki Tagawa (Revenge). Kreator serije je Frank Spotnitz (The X-Files), dok su izvršni producenti Ridley Scott (The Martian), David W. Zucker (The Good Wife), Richard Heus (Ugly Betty), Isa Dick Hackett (The Adjustment Bureau) i Daniel Percival (Banished).

The Man in the High Castle je historijska fikcija koja prikazuje alternativnu historiju u kojoj su okrutni nacisti i carski Japan pobijedili u Drugom svjetskom ratu i napravili svijet po svojoj mjeri, pri čemu je Sjeverna Amerika podijeljena na japansku i njemačku vlast. Tokom dvije decenije njihove vladavine stvorene su snage otpora potpomognute misterioznim filmovima koji prikazuju stvarnost sličnu našoj.

Prve tri sezone dostupne su na Amazonovom streaming servisu, a početak emitovanja finalne sezone najavljen je za 15. novembar.

Prehodna
Nastavak "Star Trek" franšize sa "Star Trek: Picard"
Sljedeća
Hailee Steinfeld je Emily Dickinson u traileru za seriju "Dickinson"