Predstavljena nova imena i detalji serije "Strange Angel"

Predstavljena nova imena i detalji serije "Strange Angel"

 

CBS je nedavno predstavio nova imena i detalje svoje predstojeće dramske serije Strange Angel. Novi članovi glumačke postave su Peter Mark Kendall, Michael Gaston, Greg Wise, Rade Šerbedžija, Zack Pearlman i Keye Chen. Oni su se priključili prethodno najavljenim imenima Jacku Reynoru, Rupertu Friendu i Belli Heathcote.

Produkcija serije, čija se radnja odvija tokom sedamdesetih godina prošlog vijeka, počinje narednog mjeseca na lokacijama širom Los Angelesa.

Jack Reynor će u seriji portretirati Jack Parsonsa, briljantnog i ambicioznog radnika iz Los Angelesa koji je nedavno dobio posao domara u jednoj hemijskoj fabrici, ali ima nešto veće ambicije koje se dotiču proizvodnje svemirskih letjelica. Istovremeno se bavi i magijom, te s vremenom postaje učenik okultiste Aleistera Crowleya čije tehnike obilato koristi. Ovaj misteriozni "zločesti dečko" američkog svemirskog programa je, bez formalnog obrazovanja, uspio razviti formulu za raketno gorivo koje je Amerikancima donijelo pobjedu u Drugom svjetskom ratu. Tokom 1952. godine se raznio tokom laboratorijskog eksperimenta u vlastitom domu.

Peter Mark Kendall će portretirati Richarda Onsteda, Jackovog najboljeg prijatelja i matematičkog genija koji ne može prikriti svoje mišljenje, barem ne dok je okružen ljudima koje smatra manje inteligentnim od sebe (a najveći dio vremena to i misl). Kendall je poznat po ulogama u TV serijama Chicago Med, FX-ovoj seriji The Americans i seriji Girls HBO-a. U budućnosti ćemo ga gledati u triler drami I Am Not a Bird.

Michael Gaston će se pojaviti kao Virgil Byrne, Jackov svekar i vjerski fanatik. Trenutno se pojavljuje u Amazonovoj seriji Man in the High Castle, a poznat je i po ulogama u serijama The Leftovers, Murder In The First i Jericho, kao i po ulozi u filmu Bridge of Spies. U budućnosti ćemo ga gledati u komediji/drami The Land of Steady Habits.

Greg Wise će portretirati Alfreda Millera, vođu okultističke grupe u kojoj će Jack završiti. Trenutno se pojavljuje u Netflixovoj seriji The Crown i švedskoj triler seriji Modus. Poznat je kao Willoughby iz romantične drame Sense and Sensibility koju je 1995. snimio Ang Lee, te po ulogama u TV filmovima The MoonstoneMadame Bovary i TV seriji Cranford.

Rade Šerbedžija će portretirati profesora Filipa Mešulama, Jackovog savjetnika i mentora, a Zack Pearlman briljantnog naučnika Samsona Hunta koji će se priključiti Jackovom timu pri konstruisanju svemirskih letjelica.

Keye Chen će portretirati briljantnog studenta Gui Chianga koji potiče iz azijske plemićke porodice, a koji će se također priključiti Jackovom timu. Chen je poznat kao Dang iz humoristične serije Sillicon Valley HBO-a, a poznat je i po ulogama u TV seriji Cougar Town, Fox-ovoj seriji Gang Related, seriji The Comeback HBO-a, te kao Dave Fu iz humoristične serije Tales of Titans.

Rupert Friend će portretirati Ernesta Donovana, naučnika i zagonetnog susjeda Jacka Parsonsa, a Bella Heathcote Jackovu odanu i inteligentnu suprugu Susan Parsons. Susan će Jacka u početku finansijski i emocionalno podupirati u svim njegovim nastojanjima i upozoravati na moguće posljedice njegovog prijateljstva sa okultistima. Jack će ignorisati njena upozorenja i želje, pa kako serija bude odmicala radi toga će se s vremenom udaljiti jedno od drugog.

Kreator serije je Mark Heyman (Black Swan, The Skeleton Twins), a bazirana je na istoimenoj knjizi koju je objavio George Pendle. Istražuje tanku liniju između genijalnosti i ludila, nauke i naučne fantastike i zasnovana je na istinitoj životnoj priči Jacka Parsonsa. Dio producentskog tima serije je i Ridley Scott.

Prethodna
Bokeem Woodbine prvo najavljeno ime serije "Main Justice"
Sljedeća
Tracy Morgan u traileru za humorističnu seriju "The Last O.G."