Richard Gere u psihološkoj triler/drami "The Dinner"

Richard Gere u psihološkoj triler/drami "The Dinner"

The Dinner je psihološka triler/drama u kojoj Richard Gere portretira Stana Lohmana, poznatog političara koji poziva svog brata Paula (Steve Coogan) i njegovu suprugu Claire (Laura Linney) na večeru u otmjeni restoran. Povod za večeru su stravični zločini koje su počinila njihova djeca, tinejdžeri Michel i Rick. Iako ih je snimila sigurnosna kamera, o Michelovom i Rickovom zločinu javnost još nije upoznata i nisu identifikovani kao počinitelji. Na roditeljima je da u novonastaloj situaciji donesu najbolju moguću odluku kako se najbolje nositi za zlodjelom kojeg su počinili mladići.

Osim pomenutih glumaca, u filmu se pojavljuju i Chloë Sevigny (The Last Days of Disco), Rebecca Hall (Christine), Charlie Plummer (King Jack), te Adepero Oduye (Pariah). Baziran je na uspješnom istoimenom bestseleru holandskog autora Hermana Cocha po kojem su već snimljena dva filma.

The Dinner je režirao Oren Moverman, režiser drame Time Out of Mind u kojoj se također pojavljuje Gere, kriminalističke drame Rampart i romantične ratne drame The Messenger iz 2009. Koautor je brojnih filmova među kojima ćemo izdvojiti biografsku muzičku dramu I’m Not There o Bobu Dylanu, romantičnu kriminalističku dramu Married Life i biografsku dramu Love & Mercy o životu Briana Wilsona.

The Dinner će premijerno biti prikazan u petak u sklopu Berlinalea, a u kino distribuciju kreće 5. maja.

 
Prethodna
Pogledajte insert iz komedije “Sandy Wexler”
Sljedeća
James Franco u traileru psihološke triler/misterije "The Institute"