Sofia Coppola započela produkciju remakea "The Beguiled"

Sofia Coppola započela produkciju remakea "The Beguiled"

Američka glumica, režiserka, scenaristkinja i producentica Sofia Coppola (kćerka Francisa Forda Coppole i Eleanor Coppole) na području Louisane trenutno snima remake filma The Beguiled. Scenario za film adaptirala je Coppola, a temelji se na istoimenoj noveli Thomasa Cullingana. U glavnim ulogama će se pojaviti dobitnik Zlatnog globusa Colin Farrell (In Bruges, The Lobster), oskarovka Nicole Kidman (The Hours, Stoker), za Emmy nominovana Kirsten Dunst (Melancholia, Spider-Man) i Elle Fanning (The Neon Demon, Super 8), a u sporednim Oona Laurence (Pete’s Dragon, Bad Moms), Emma Howard (Transparent), Angourie Rice (The Nice Guys) i Addison Riecke (The Thundermans). Donosi nam četvrtu saradnju između Coppole i Kirsten Dunst, kao i drugu saradnju na relaciji Coppola-Fanning.

Radnja filma The Beguiled (Opčinjen) odvija se 1864. godine za vrijeme američkog Građanskog rata i smještena je u ženski internat na području američke savezne države Virginia. Internat Marthe Farnsworth zaštićen je od ratnih dešavanja koja ga okružuju, sve do momenta dok ranjeni vojnik Unije ne bude pronađen u njegovoj okolini. Tinejdžerica koja ga je pronašla uspijeva ga uvesti u internat i od tog trena kreću problemi jer su ostale učenice i profesorice uplašene. Kako se oporavlja, vojnik šarmira jednu za drugom, te unosi pomutnju i stvara atmosferu ispunjenu ljubomorom i prevarama.

Nicole Kidman će glumiti Marthu Farnsworth, direktoricu internata koju je u originalu igrala oskarovka Geraldine Page, Elle Fanning djevojku koja živi u internatu, a Kirsten Dunst učiteljicu. Predstavlja ponovnu saradnju Coppole sa distribucijskom i produkcijskom kompanijom Focus Features.

Snimati film sa Coppolom predstavlja mi lično i profesionalno zadovoljstvo. Uvrnuti tok priče u kombinaciji sa Coppolinom empatijom prema karakterima koje portretiraju izvanredni glumci će do samog kraja držati publiku u neizvjesnosti, izjavio je Peter Kujawski iz Focus Featuresa.

Focus će u odabranim američkim gradovima film početi prikazivati 23. juna 2017., dok u oficijelnu kino distribuciju kreće 30. juna. Međunarodna prava polaže Universal Pictures International (UPI) koji će ga širom svijeta distribuirati tokom ljeta.

Prehodna
Gibsonov "Hacksaw Ridge" dočekan ovacijama
Sljedeća
Matt Dillon glumit će serijskog ubicu u novom filmu Von Triera