Venice Film Festival: "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"

Venice Film Festival: "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri je crnohumoristična krimi-drama koju je režirao Martin McDonagh, poznat po kriminalističkoj komediji Seven Psychopaths (2012), kriminalističkoj komedija-drami In Bruges (2008) i kratkoj komediji Six Shooter za koju je nagrađen Oscarom. Sinopsis njegovog najnovijeg filma glasi:

Osam mjeseci nakon ubistva njene kćerke, tuga i osjećaj krivice kod Mildred Hayes (Frances McDormand) pretvorili su se u bijes jer policija još uvijek nije pronašla ubice. Radi toga je odlučila "prozvati" policiju posredstvom bilboarda kraj ceste gdje je njena kćerka pronađena mrtva. Na bilboardima su ispisane tri poruke, a jedna od njih je direktno upućena glavnom načelniku policije Williamu Willoughbyju (portretira ga za Oscara nominovani Woody Harrelson) koji je više zaokupljen svojim lošim zdravljem nego bilboardom na kojem se nalazi njegovo ime. Iako je većina stanovnika gradića na njegovoj strani, stvari se zakomplikuju kada se u cijeli slučaj uključi njegov zamjenik, nezreli Dixon (Sam Rockwell) koji je sklon nasilju...

Ostatak glumačke postave čine Abbie Cornish, Lucas Hedges, Caleb Landry Jones, John Hawkes, Peter Dinklage, Kathryn Newton, Clarke Peters, Samara Weaving i američko-slovenački glumac Željko Ivanek, poznat po ulogama u filmovima Donnie Brasco (1997), Hannibal (2001) i Argo (2012).

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri je nedavno prikazan u sklopu 74. izdanja filmskog festivala u Veneciji koji se ove godine održava od 30. augusta do 9. septembra, a također ga očekuje i projekcija u sklopu predstojećeg TIFF-a. U kino distribuciju kreće 13. oktobra.

Prehodna
Inventivna i uznemirujuća italijanska krimi drama: "Tainted Souls"
Sljedeća
Predstavljamo titlovani trailer za "Wind River"