TV serija "National Treasure" otkazana nakon jedne sezone

TV serija "National Treasure" otkazana nakon jedne sezone

Disney zaustavlja dalji razvoj svoje pustolovne serije National Treasure: Edge of History nakon samo jedne sezone igranja.

Novosti o sudbini serije prenose novinari Deadlinea, doduše bez detalja o pozadini odluke koje je rukovodstvo Disneyja donijelo. Ipak, slijedeći trendove u zabavnoj industriji kroz 2022. i prve mjesece tekuće godine, moguće je nazrijeti da grm u kojem metaforični zec leži jeste odsustvo retencije publike.

Serija je predstavljala pokušaj proširenja svijeta i priča iz dva National Treasure filma sa Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi. Očito, Cage se nije pojavio u seriji, premda je dosta imena iza izvornog flma i nastavka radilo iza kamera, uključujući i poznatog producenta Jerryja Bruckheimera. Prvi film je bio nenadani hit, ali nakon gotovo dvadeset godina, renome izvornog materijala nije bio dovoljan da posluži kao odskočna daska za seriju koja je stigla na ponudu Disney+ u decembru prošle godine i nedugo potom nestala iz žiže kritike i opće publike.

National Treasure je postao najskorija žrtva velikih rezova u Hollywoodu, a naročito u TV kutku zabavne industrije. HBO Max i Netflix su dosta dugo predvodili val, no i Disney+ je u skorijem periodu ugasio nekoliko serija na svojoj ponudi. Ustvari, samo su Marvelove i Star Wars serije bile "pošteđene rezanja" u proteklih godinu i pol dana. Gašenje serije stiže nepuna tri mjeseca nakon izlaska desete, odnosno posljednje epizode.

Prehodna
Disney+ predstavio trailer za seriju "American Born Chinese"
Sljedeća
Netflix predstavio trailer za 3. sezonu serije "The Witcher"