“Wrongful Death 2: Bloodlines“ se snima u Slavoniji i Baranji

“Wrongful Death 2: Bloodlines“ se snima u Slavoniji i Baranji

Brojne osječke i baranjske lokacije i ovaj će mjesec postati prave filmske kulise povodom nastavka snimanja filma Wrongful Death 2: Bloodlines, drugog dijela trilera reditelja, producenta i glumca Vjekoslava Katušina, scenariste Miroslava Trčka, te koproducenta Milana Papića.

Snimanju se tokom juna pridružuju slavni detektiv iz franšize Saw Costas Mandylor i Bai Ling, kinesko-američka glumica poznata po ulogama u filmovima Wild Wild West s Willom Smithom i Red Corner s Richardom Gereom, ali i mnoštvom drugih uloga.

Na snimanju će učestvovati i njemačka pjevačka senzacija Joey Heindle, 13-godišnji Emin Račić koji u nastavku glumi sina Costasa Mandylora, te već poznate glumice iz prvog filma, Alona Hertha i Jenny Paris.

Robert Miano, Massi Furlan i Chris Moss u Osijeku su ranije snimili svoje scene, a u junu nastavljaju snimanje s još dva holivudska imena, Mandylorom i Ling“, podsjeća Katušin, dodajući kako mu je veliko zadovoljstvo i čast raditi s takvim profesionalcima. “Snimanje do sada prolazi i bolje od planiranoga, a posebno me raduje što snimamo baš u mojoj rodnoj Slavoniji i Baranji i to s ovakvom zvjezdanom postavom. Vjerujem da smo za ovaj projekt okupili najbolje od najboljih i na to smo jako ponosni“, ističe Katušin.

Katušin najavljuje nastavak snimanja i tokom jula, kada će im se u Hrvatskoj pridružiti glumačke legende Eric Roberts i Michael Paré, koji i utjelovljuju glavne likove u prvom dijelu ovog filmskog trilera, te švicarska glumica Silvia Spross.

“Zahvalni smo na velikoj zainteresiranosti javnosti, posebno lokalnog stanovništva, te se nadamo da ćemo im nekad u skorije vrijeme moći i prikazati ono na čemu smo vrijedno radili sve ove mjesece. Planiramo premijeru prvog filma u Hrvatskoj, a onda svakako i drugog, ali nećemo još otkrivati baš sve detalje“, zaključuje osnivač produkcijske kuće Dream Team Pictures, Vjekoslav Katušin.

Podsjetimo, radnja prvog filma Wrongful Death odvija se oko nastojanja Davida Moorea (Paré) da pronađe pravu istinu o ubistvu svoga sina, a to pokušava doznati od kćeri senatora McElroya (Roberts), dok se u nastavku Wrongful Death 2: Bloodlines, detektiv Bruce Williams (Moss) suočava sa serijom brutalnih ubistava i brojnim misterijama i tajnama. Osim što se fokusira na napetu radnju i neočekivana zbivanja, film istražuje i duboke ljudske odnose i unutarnje turbulencije likova, pružajući gledateljima jedinstveno filmsko iskustvo.

Prethodna
Poziv za prijave: Split Script 2024.
Sljedeća
Box office: "Inside Out 2" nastavlja dominaciju na blagajnama