Peta sezona serije "Yellowstone" nastavlja sa snimanjem

Peta sezona serije "Yellowstone" nastavlja sa snimanjem

Sa ili bez Kevina Costnera, peta sezona Paramountove popularne serije Yellowstone nastavlja sa snimanjem.

Kako prenose novinari Varietyja, snimanje na lokaciji u američkoj saveznoj državi Montani je započelo, gotovo godinu dana nakon što je dupli štrajk u Hollywoodu zaustavio snimanje. Produkcija je kompletirala osam epizoda prije štrajka koji je započeo prošlog proljeća, a rad na preostalih šest tek započinje.

Ono što nije poznato u ovom trenutku jeste hoće li Kevin Conster učestvovati u snimanju. Cosnter je ranije izrazio želju da napusti seriju nakon pete sezone, a raskol sa voditeljem i tvorcem serije, Taylorom Sheridanom, nastao je početkom prošle godine, odnsono prije štrajka i prekida snimanja. Drugim riječima, Cosnter je možda već snimio svoje scene i oprostio se od serije, što bi moglo biti indikativno o pravcu radnje 5. sezone.

Kao razlog raskola sa Sheridanom i odlaskom Costnera navodi se rad na Horizon: An American Saga, čiji je prvi dio nedavno premijerno prikazan na Cannes Film Festivalu. Costner trenutno radi na finansiranju snimanja trećeg dijela, pa je još manje izgledno da će se pojaviti na setu.

Prethodna
Objavljen teaser za mini-seriju "Dune: Prophecy"
Sljedeća
CW gasi reboot serije "Walker" nakon 4. sezone