AJB DOC@KONJIC: “Slike iz života bh. filma"

AJB DOC@KONJIC: “Slike iz života bh. filma"

Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), u saradnji sa Centrom za kulturu - Narodni univerzitet Konjic, najavljuje gostovanje 8. i 9. augusta u okviru manifestacije "Konjičko kulturno ljeto 2022". Ove godine hercegovačka publika moći će pogledati dva bh. filma koja su premijerno prikazana na prošlogodišnjem četvrtom AJB DOC Film Festivalu.

Slike iz života bh. filma, autora i filmskog snimatelja Mustafe Mustafića, otvorit će ovogodišnji program AJB DOC@Konjic. Film se fokusira na historiju bh. kinematografije te se kroz njegov sadržaj može vidjeti koliki je značaj dokumentarnog i igranog filma u izgradnji sveopće kulture Bosne i Hercegovine.

Druge večeri bit će prikazano ostvarenje Posljednja krava u selu, diplomski debitantski film mladog reditelja Kenana Kulenovića, u kojem se kroz subjektivni doživljaj života glavnog aktera pokazuje put kroz vrijeme. Ovo ostvarenje predstavlja sintezu čovjeka i prirode.

Filmovi će biti prikazani u 20.30 sati.

Više informacija o gostovanju programa AJB DOC Film Festivala u Konjicu možete pronaći na društvenim mrežama Festivala i Organizatora.

Prethodna
Netflix preuzima špijunski film "Bang!" sa Idrisom Elbom
Sljedeća
Sarajevo Film Festival i ove godine u Mostaru