Amazon otkazao Kingovu "Dark Tower" seriju

Amazon otkazao Kingovu "Dark Tower" seriju

I prije nego što je pilot epizoda mogla doći na Prime Video na oči gledatelja, odsjek za program i zabavu Amazona je odlučio otkazati serijsku adaptaciju romana slavnog Stephena Kinga, "The Dark Tower". Serija koja je, po opisu sada bivšeg producenta i voditelja, Glenna Mazzare, trebala biti vjerna mješavina western filmova i epske fantastike, ipak nije uspjela zadovoljiti standarde koje je postavio Amazon.

Po riječima iz samog rukovodstva odsjeka za program, The Dark Tower je otkazan jer nije "na nivou drugih krupnih serija u žanru". Čitajući između redova, da se zaključiti da su šefovi Amazona na stolu imali Kinga i Tolkiena i odlučili se za potonje i razvijanje The Lord of the Rings serije. Vijest dolazi nepuni dan nakon što su voditelji te serije najavili da su lokacije odabrane, glumačka postava popunjena, a snimanje treba započeti već sljedećeg mjeseca.

Pored zvučnijeg imena, tu je i 1,3 milijardi dolara koje je Amazon već potrošio na adaptaciju "Gospodara prstenova", što će na rashodnoj strani Amazonovih budućih računica ostaviti debeo minus ukoliko ta serija ne započne sa realizacijom što hitrije. Dark Tower serija s time postaje žrtva tog minusa na računici.

Prehodna
Al Pacino govori o svojoj seriji "Hunters" i radu na malom ekranu
Sljedeća
AMC mijenja dinamiku nove "Walking Dead" serije