Biografski film "Madonna" u režiji same pjevačice na pomolu

Biografski film "Madonna" u režiji same pjevačice na pomolu

Biografski film posvećen muzičarima je postao gotovo zaseban žanr, sa opipljivo zainteresiranim gledateljstvom i blagonaklono nastrojenom kritikom. U svega par godina smo imali niz naslova posvećenim velikim imenima popularne muzike prošlog vijeka, kao što su Bohemian Rhapsody i Rocketman, a fenomen nije dugo mogao zanemarivati i Madonnu Luise Ciccone, poznatiju pod svojim malo kraćim umjetničkim imenom, Madonna.

Pjevačica i umjetnica iz Michigana je postala planetarna zvijezda preko četiri pune decenije svoje karijere, na koju će se osvrnuti i novi biografski film, u režiji same Madonne, koja je nedavno podijelila svoje planove za razvijanje filma. To razvijanje će se odvijati u partnerstvu sa Universalom, koji će sudjelovati kao distributer i vjerovatno kao glavni finansijer.

Po riječima Madonne, film će se fokusirati prvenstveno na muziku. Madonna i Live to Tell, ili neka kombinacija istih, služe kao radni naziv filma, a tandem Madonna-Universal trenutno traže filmsku inačicu pjevačice, kao i izvršne producente i scenariste.

Prehodna
CBS All Access uskoro u novom ruhu i pod novim imenom
Sljedeća
6. Viva Film Festival: Projekcije ekoloških filmova