Blumhouse i Sony pripremaju remake klasika "Christine"

Blumhouse i Sony pripremaju remake klasika "Christine"

Produkcijska kuća Blumhouse i Sony Pictures će surađivati na stvaranju nove adaptacije romana velikog Stephena Kinga, "Christine". Riječ je o sada već dobro poznatoj priči o ukletom automobilu sa ženskim imenom, ali krvožednom naravi, sa kojom su ljubitelji žanrovskog filma sigurno upoznati putem istoimenog klasika Johna Carpentera s početka 80-tih godina.

Novosti prenose novinari Deadlinea, otkrivajući dalje da će projekt predvoditi Bryan Fuller. Prekaljeni scenarist i pero iza mnogih uspješnih TV serija, Fuller će režirati Christine za Blumhouse. Režiser i produkcijska kuća nas upućuju na ton i pravac produkcije, dok nas učešće Sonyja upućuje na mogući pravac distribucije. Sony je nedavno postigao dogovor sa nekoliko streaming servisa oko plasiranja svojih filmova poslije njihovog igranja u kino-dvoranama, među kojima Netflix drži pravo da prvi ugosti Sonyjeve nove filmove.

Je li posrijedi remake Carpenterovog klasika, ili novo, izvornije tumačenje Kingovog romana? To ćemo saznati kada nova inačica Christine stigne pred gledatelje. Projekt je još uvijek u vrlo ranoj fazi razvoja. Fuller tek treba preuzeti uzde, a onda započeti sa praktičnom realizacijom, što će reći da još nemamo konkretan vremenski rok za izlazak filma.

Prehodna
Bill Skarsgard u pregovorima za ulogu u "John Wick 4"
Sljedeća
Jeff Nichols radi na novom Paramountovom SF filmu