Blumhouse razmatra razvijanje novog "The Exorcist" filma

Blumhouse razmatra razvijanje novog "The Exorcist" filma

Slavni – možemo reći i kultni – film strave i užasa, The Exorcist, uskoro bi mogao dobiti i novi nastavak u sklopu suradnje produkcijske kuće Blumhouse i režisera Davida Gordona Greena. Vijesti stižu putem lista The Observer, koji navodi da su režiser i Blumhouse u pregovorima za razvijanje filma koji se ne bi samo bavio opasnim poslom istjerivanja demona, već bi nosio i službeni naslov The Exorcist.

Suradnja se čini organske naravi, budući da je Blumhouse poznat po žanrovskim filmovima i naročito po hororima, a produkcijska kuća je već surađivala sa D. G. Greenom na Halloween iz 2018. Nastavak i meki reboot klasika Johna Carpentera bi mogao poslužiti kao nagovještaj pravca novog projekta, ako isti dođe u realizaciju.

Zagriženim poklonicima izvornog filma, pak, vijest da na mogućem nastavku neće raditi William Friedkin će zvučati bogohulnom, ali Friedkin je u par navrata komentirao da ga rad na nastavku ili rebootu ne zanima. Naravno, The Exorcist iz 1973. je dijete Williama Petera Blattyja, scenarista, producenta i autora istoimenog romana. Blatty će se vratiti svojoj franšizi sa vrlo napetom kombinacijom psihološkog trilera u obliku The Exorcist III, 1990.

U skorije vrijeme, bilo je nekoliko pokušaja oživljavanja brenda od strane različitih strana koje su držale pravo na intelektualno vlasništvo sada pokojnog Blattyja. Svi su doslijedno podbacili u pokušaju stvaranja novog i autoritativnog tumačenja Blattyjevog originalnog Istjerivača đavola, što dovodi novi pokušaj Blumhousea i D.G. Greena u nezavidan položaj čak i prije samog početka stvaranja.

Prehodna
Universal i braća Russo službeno surađuju na "The Electric State"
Sljedeća
“Wonder Woman 1984“ pretpremijerno od srijede 23. decembra