Chris Pine govorio o "Star Trek 4"

Chris Pine govorio o "Star Trek 4"

Pratitelji filmske industrije su bez sumnje upoznati sa nevoljama kroz koje je prolazio (ili još uvijek prolazi) Star Trek 4, još uvijek neostvareni četvrti unos u rebootovanu Star Trek franšizu. Film se već sedam godina nalazi u nepoznatom teritoriju kada je u pitanju status produkcije, a novosti stižu uglavnom na kapaljku od studija i producenata.

Star Trek 4 je nedavno govorio i Chris Pine, zvijezda rebootovane franšize. Pine je govorio za časopis Esquire, uglavnom u kontekstu svoje karijere i glumačkih angažmana, a Star Trek 4 se našao na tom spisku. Kao što je bio slučaj sa Zacharijem Quintom prošle godine, Pine nije mogao ponuditi nove detalje o filmu, rekavši:

Ne znam ništa. U Star Trek svijetu, glumci su običo zadnji ljudi koji nešto saznaju. Znam za kostimografe koji pročitaju scenarije prije glumaca. Rekao bih da je to frustrirajuće. Ne ostvaruje se osjećaj partnerstva.

Pine je dalje dao do znanja da cijeni Zvjezdane staze i da voli franšizu, ali da nema energije kako bi se borio da se nešto promijeni - po pitanju stvaranja filmova, ako nam je suditi po prethodnoj izjavi.

Glumac se u istom intervjuu za Esquire dotakao i položaja Zvjezdanih staza u svijetu filma, napomenuvši jasno da smatra da se filmovi ne trebaju takmičiti sa Marvelom i superherojima, već da bi trebali biti snimani za manje novaca te zadovoljiti potrebe jedne manje publike.

Pineova konačna opaska je bila naročito indikativna. Glumac je rekao da je franšiza "pod kletvom".

Prehodna
Ovacije za “Praznik rada” i Pjera Žalicu na 51. Festu
Sljedeća
Lana Barić sudjeluje na radionici platforme Less Is More