Colin Farrell glumi Pingvina u spin-off seriji za HBO Max

Colin Farrell glumi Pingvina u spin-off seriji za HBO Max

Warner Bros. i HBO Max ne miruju dok ima vrelog željeza za kovanje. Naime, studio i streaming servis nisu čekali dugo da bi najavili da je na pomolu spin-off serija za Reevesov The Batman, u kojoj ćemo pratiti Colina Farrella kao jednog od šefova podzemlja Gothama, Pingvina. Serija će se zvati jednostavno The Penguin, po alijasu svog glavnog lika.

Kako prenose novinari THR-a, HBO Max je dao zeleno svjetlo za stvaranje serije. Istina, o seriji se i ranije razgovaralo, ali do posljednjih novosti nije bilo konkretnih signala od strane Warner Brosa o ulaganju u seriju. Matt Reeves, režiser iza The Batman, bit će dio i ovog projekta, u svojstvu producenta, što bi trebalo osigurati čvrstu spojnicu serije sa filmom.

Ono što se promijenilo u međuvremenu jeste uspjeh The Batmana na blagajnama, na kojima je novi film sa Mračnim vitezom ostvario zavidnu zaradu tokom svog debija, ali i sama recepcija filma, te konačno i izvedbe preobraženog, gotovo neprepoznatljivog Farrella, koja je predmet čestog spominjanja u razgovoru oko ovog naslova. Warner Bros. i HBO Max su očito čekali na par pokazatelja uspjeha prije konkretnih dogovora sa Reevesom, Farrellom i ostalim učesnicima u projektu.

The Penguin nije jedina spin-off serija koju je Reeves predlagao HBO Maxu i Warner Brosu, no zbog gore opisanih okolnosti, ista će sigurno prva vidjeti svjetlo dana. Što se tiče konkretnih detalja oko stvaranja serije i blagovremenog izlaska na HBO Maxu, isti tek slijede.

Prehodna
Premijerno na AMC+: Western serija "That Dirty Black Bag"
Sljedeća
AMC predstavio službeni trailer za 6. sezonu "Better Call Saul"