Colin Farrell o povratku ulozi Pingvina

Colin Farrell o povratku ulozi Pingvina

Među mnogim upečatljivim vidovima najskorijeg filma o Mračnom vitezu, The Batman u režiji Matta Reevesa, bez sumnje je i izvedba Colina Farrella kao jednog od Batmanovih čestih protivnika, Pingvina. Gotovo neprepoznatljiv, ali ipak impozantan, Farrell je oživio Oswalda Cobblepota pod pozamašnim slojem šminke i prostetike i ukrao par scena od svojih kolega. Sudeći prema glumčevim nedavnim izjavama, Farrell je itekako raspoležen za dalje istraživanje ovog lika - na malim ekranima i velikom platnu.

Farrell je u intervjuu za Entertainment Weekly izjavio da bi bio zainteresiran za tumačenje Cobbelpota, alias Pingvin, u još jednom filmu, odnosno u nastavku za Reevesov The Batman. Glumac nije potvrdio ništa novo o filmu, doli toga da Matt Reeves radišno sastavlja scenario za mogući nastavak.

Što se tiče Farrellovog Pingvina, glumac je najavio da očekuje početak snimanja serije koja će pratiti njegov lik nekada tokom 2023. S time naumu, proći će nešto vremena prije nego što vidimo Farrella kao Pingvina ponovo.

Prethodna
Jesse Eisenberg dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 28. SFF-a
Sljedeća
Rekordna prodaja ulaznica za 28. Sarajevo Film Festival