Costnerov western "Horizon" ispraćen aplauzom u Cannesu

Costnerov western "Horizon" ispraćen aplauzom u Cannesu

Trosatni western Horizon: An American Saga u režiji Kevina Costnera dočekan je sa uzbuđenjem na ovogodišnjem izdanju Cannes Film Festivala, a premijera je bila uspješna ako je suditi prema reakciji publike.

Kako prenose novinari The Hollywood Reportera, projekcija filma je bila ispraćena aplauzom koji je trajao preko deset minuta. Premijeri je prisustvovao i sam Costner, u duplom svojstvu glavne zvijezde i tvorca filma. Poslije projekcije, Costner se obratio publici i zahvalio se na toplom dočeku, rekavši da Horizon: An American Saga sada pripada publici, a ne njemu.

Horizon je bez sumnje Costnerov najambiciozniji i shodno tome - najriskantniji projekt. Horizon svakako opravdava korištenje riječi saga u podnaslovu, budući da je Costner planira snimiti sveukupno četiri filma sa kojima bi ispričao priču na kojoj radi godinama. Na CFF-u je premijerno je prikazan prvi dio tetralogije, a drugi dio je već snimljen i igrat će u kino-dvoranama u augustu ove godine. Treći i četvrti dio čekaju svoj red za snimanje. Costner radi na finansiranju trećeg dijela trenutno, a uspjeh prva dva dijela u kinima ove godine bez sumnje će se odraziti na njegovu sposobnost da osigura taj novac.

Horizon: An American Saga - Chapter 1 stiže u kino-dvorane 28. juna, dok Chapter 2 stiže pred gledatelje 16. augusta.

Prethodna
Box office: Reynolds i izmišljeni prijatelji osvojili kino-dvorane
Sljedeća
BH Telecom: E-račun aktiviraj, električni auto parkiraj!