Danska igrana serija “Norskov“ od 24. aprila na FTV-u

Danska igrana serija “Norskov“ od 24. aprila na FTV-u

U večernjem terminu, od ponedjeljka do četvrtka, počevši od 24. aprila, Federalna televizija započinje emitiranje danske kriminalističke serije Norskov.

Norskov je policijska drama koja se odvija u industrijskom gradu u sjevernoj Danskoj.Grad je sirov i nesentimentalan, financijska kriza ostavila je traga, ali još uvijek ima prisutan duh zajednice koji postaje snažniji.

U seriji pratimo policajca Toma Noacka koji se vraća u grad iz kojeg je otišao prije gotovo 20 godina, te njegova dva prijatelja iz djetinjstva koji su u međuvremenu postali gradonačelnik i glavni građevinski izvođač radova.Tomov brat, Martin, gradonačelnik je Norskova i zadužen je za veliki lučki projekt.Međutim, Norskova muče problemi s drogom među gradskom omladinom, a kada je mlada djevojka pronađena bez svijesti, skandal prijeti da stane na put gradonačelnikovim planovima. Tom je angažovan da očisti gradske ulice od droge, ali slučaj ubrzo postaje ličan kada Tomova ljubav iz djetinjstva Diana i njen sin Oliver dođu u središte pažnje.Dok Tom širi istragu, ispostavlja se da bi mogao biti na tragu velikom lancu krijumčarenja ljudi.

Kreatorka serije je Dunja Gry Jensen, dok su uloge ostvarili: Thomas Levin, Claus Riis Ostergaard, Jakob Ulrik Lohmann,  Henrik Birch, Anne Sofie Espersen, Mathias Käki Jorgensen, Daniel Bevensee.

Prethodna
Druga sezona “Tendera“ vikendom na FTV-u
Sljedeća
Lionsgate razvija TV seriju "Twilight"