Benioff i Weiss o svom otkazanom "Star Wars" filmu

Benioff i Weiss o svom otkazanom "Star Wars" filmu

Nakon slavnog režisera Guillerma Del Tora, i tvorci Igre prijestolja, David Benioff D.B. Weiss su otkrili detalje o svom nikada realiziranom Star Wars filmu.

Dvojac iza hit-serije su za časopis The Hollywood Reporter (THR) otkrili par stvari o otkazanom Star Wars filmu koji su trebali razvijati po završetku svog angažmana na Igri prijestolja i odlasku iz okrilja HBO-a. Film koji su Benioff i Weiss predložili Lucasfilmu zvao se The First Jedi, a kako naziv nagovještava radnja bi trebala pratiti stvaranje reda Jedija.

Po riječima Benioffa i Weissa:

Željeli smo snimiti "The First Jedi". U osnovi, kako je nastao red, zašto i kako je nastala prva svjetlosna sablja. Ali onda je Rian Johnson naslovio svoj film "The Last Jedi". On je sasvim uništio očiti naziv za ono na čemu smo mi radili.

Kako THR napominje, izjava je data sa daškom humora po pitanju posljednje rečenice. Johnson je suradnika dvojca na njihovom akutalnom projektu, velikoj SF seriji 3 Body Problem, koja uskoro stiže na ponudu Netflixa.

Što se tiče sudbine njihovog filma, Benioff je dodao:

Lucasfilm je na kraju odustao od priče o prvom Jediju. Imali smo vrlo određenu ideju za priču, a oni su odlučili da je ne žele snimiti. Shvaćamo to. To je njihova kompanija i njihovo intelektualno vlasništvo, ali mi nismo bili droidi koje su tražili.

Ovdje se Benioff pozvao na scenu iz Epizode IV, ponovo sa daškom humora.

Kako izgleda, film Benioffa i Weissa je bio u povojima barem od 2017, kada je The Last Jedi stigao u kino-dvorane. Ovo se poklapa sa vremenskim periodom u kojem je dvojac privodio svoj rad na Igri prijestolja pri kraju. Osma i konačna sezona ove serije je emitirana na proljeće 2019, što znači da je snimanje na setu bilo kompletirano još 2018. U svojem velikom ekspozeu za Hollywood Reporter, dvojac se datakao i na ne baš toplog prijema osme sezone Igre prijestolja.

Benioff je na ovu temu rekao samo:

Uvijek se nadate da će se ono na čemu radite svidjeti svima i bilo bi ljepo ako bi se svidjelo 100% ljudi, ali nije. Zaglibite u javnom mišljenju tako da trošite svoj cijeli život guglajući stvar i pokušavajući da pronađete ljude sa jednim ili drugim mišljenjem.

Weiss je dodao da davno prestao tražiti reakcije na internetu, bilo pozitivne ili negativne. Navode da su "zbrzali" Igru prijestolja sa namjerom da brže-bolje prijeđu u Lucasfilm dvojac je opovrgnuo sa napomenom da su obojica odustali od producentskih naknada za trenutne i buduće Game of Thrones spin-off serije. Weiss je komentirao da bi se skupljanje tih naknada kosilo sa radnom etikom koju su on i Benioff ustanovili.

Prethodna
AMC predstavio trailer za "Walking Dead: The Ones Who Live"
Sljedeća
HBO predstavlja odjavnu sezonu "Curb Your Enthusiasm"