De Armas nije zadovoljna dobnim rejtingom za "Blonde"

De Armas nije zadovoljna dobnim rejtingom za "Blonde"

Biografski film posvećen jednoj od diva velikog platna, jedinstvenoj Marilyn Monroe, Blonde ocijenjen je sa dobnim rejtingom od NC-17, koji se zajedno uz R nalazi pri samom vrhu ljestvice zrelosti kojom se filmska industrija služi za određivanje podobnosti sadržaja za određene dobne skupine. Relativno strog rejting se nije naročito svidio Ani De Armas, glumici koja je oživjela Monroe u Netflixovom filmu.

Svoje čuđenje i nezadovoljstvo rejtingom De Armas je otkrila za francuski časopis L'Officiel, rekavši:

Mogu vam nabrojati cio niz serija ili filmova koji su bili daleko eksplicitniji i imali dosta više seksualnog sadržaja od "Blonde". Ali, kako bismo ispričali ovu priču bilo je potrebno prikazati sve ove trenutke u Marilynom životu zbog kojih je postala osoba koja je i bila. To je bilo potrebno prikazati.

Budući da je Blonde gledateljima uglavnom dostupan na ponudi Netflixa, za rejting od NC-17 bi se teško moglo reći da je finansijski oštetio film, ili barem ne izravno, putem manje prodaje ulaznica. Ipak, čak i streaming serivis moraju poštovati restrikcije koje donosi MPA (Motion Picture Association) pri ocjenjivanju filma, tako da je streaming div na koncu preporučio film manjem broju pretplatnika nego što bi to bio slučaj da je rejting bio PG-13. No, u tom slučaju na ponudi Netflixa bi sigurno bio značajno drugačiji film od onog koji je zadivio kritičare i gledatelje.

Prehodna
Del Torov "Pinocchio" na 66. London Film Festivalu
Sljedeća
Brendan Gleeson u postavi "Joker: Folie a Duex"