“Death on the Nile“ pretpremijerno od 11. februara

“Death on the Nile“ pretpremijerno od 11. februara

Filmska adaptacija popularnog romana poznate spisateljice Agathe Christie, Smrt na Nilu pretpremijerno se očekuje od 11. februara.
 
Napeti detektivski roman o ubistvu i pogubnoj ljubavnoj priči, Smrt na Nilu jedan je od najuspješnijih romana slavne Agathe Christie. Radi se o jednom od njezinih najviše uznemirujućih i intrigantnih romana. Na prvi pogled prevladavaju sofisticiranost, seksipil, glamur i romansa, ali ispod površine neprestano vrebaju ranjivost, krhkost, opasnost i razdor.
 
Smrt na Nilu će gledatelje odvesti u 1930-te godine, oživljavajući mnoge lokacije koje su bile nadahnuće Christienom trileru smještenom u visoko društvo. Od senzualne glazbe iz londonskih barova, do zadivljujućih piramida u Gizi te zamamnih mirisa egipatskih tržnica začinima... U filmu nastupaju izvanredni glumci koji su utjelovili neke od najnezaboravnijih likova iz njezinih romana.

Priča još jednom počinje s Herculeom Poirotom, jednim od najomiljenijih i najpoznatijih Christienih likova, koji je krenuo napokon na dugo iščekivani odmor. Kenneth Branagh i ovog puta glumi briljantnog, dovitljivog i šarmantnog belgijskog detektiva.

Film prikazuje koruptivnu moć neobuzdane strasti u glamuroznom okružju, a Hercule Poirot će dobiti priliku iz prve ruke svjedočiti bogatstvu, moći, novcu, utjecaju, glamuru, romansi, elegantnoj odjeći, vrhunskom vinu i luksuznom putovanju. Ali i truloj srži usred svega toga, zbog čega će se, kao i gledatelji, osjećati uistinu nelagodno, čime se stvara divan osjećaj napetosti tijekom cijelog filma.
 
Smrt na Nilu okupio je filmsku ekipu koja je radila i na filmu Ubistvo u Orient Expressu. U glavnoj je ulozi Kenneth Branagh kao legendarni detektiv Hercule Poirot, a pridružuju mu se jaka glumačka imena – Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders i Letitia Wright.

Scenarij je napisao Michael Green, a film su producirali Ridley Scott, Kevin J. Walsh, Kenneth Branagh i Judy Hofflund, dok su Mark Gordon, Simon Kinberg, Matthew Jenkins, James Prichard i Mathew Prichard izvršni producenti.

Prehodna
Spike Lee priprema sportsku dokumentarnu seriju
Sljedeća
"Scream 6" već dobio zeleno svjetlo od Paramounta