Disney radi na igranom rebootu za "Gargoyles"

Disney radi na igranom rebootu za "Gargoyles"

Popularna animirana serija iz devedesetih, Gargoyles dobit će igrani reboot.

Deadline i THR prenose da Disney radi na stvaranju reboota, ili prije igrane adaptacije serije o kamenim čudovištima koji se noću pretvaraju u neočekivane junake koji lete iznad ulica i između nebodera New Yorka.

U stvaranju reboota učestvuju produkcijska kuća Jamesa Wana, Atomic Monster, te Gary Dauberman kao glavni scenarist. Reboot se nalazi u vrlo ranoj fazi razvoja i nije sasvim jasno koliko će još uvijek aktualni štrajk glumaca imati učinka na brzinu realizacije. S time na umu, govoriti o datumu izlaska, pa čak i vrlo opširno, čini se nezahvalnim u ovom trenutku. Dalje, serija je namjenjena za streaming servis Disney+, što može nagovijestiti format i oblik u kojem će reboot biti predstavljen gledateljima - osam do deset epizoda, sudeći po onome na šta smo navikli od serija na ponudi Disney+.

Izvorna animirana serija je u eteru bila svega tri godine, ali kao što je slučaj sa Batman: The Animated Series, uspjela je uhvatiti pažnju ciljane publike i zadržati se u razgovoru do danas. Ovo je vjerovatno dalo igranoj seriji početni podstrek za stvaranje, odnosno zeleno svjetlo od strane Disneyja. Neposredno prije pandemije, Hollywood je počeo koristiti intelektualna vlasništva i elemente popularne kulture iz devedesetih kao izvor nadahnuća, s nadom da će nostalgija učiniti ponovo svoje kao što je slučaj bio prije desetak (sada i više) godina sa osamdesetima. Igrani reboot za Gargoyles treba prvenstveno gledati u ovom kontekstu.

Prehodna
Skok u multiverzum u traileru za animiranu seriju "Invincible"
Sljedeća
Streaming servis Paramount+ uvodi reklame od 2024.