Igrana serija “Dnevnik velikog Perice“ subotom na FTV-u

Igrana serija “Dnevnik velikog Perice“ subotom na FTV-u

Federalna televizija započinje emitiranje hrvatske igrane serije u šest epizoda Dnevnik velikog Perice subotom nakon Dnevnika 2. Serija se nastavlja na kultni film Kreše Golika Tko pjeva zlo ne misli. Priča se nastavlja tridesetak godina nakon događaja iz, po mišljenju mnogih, najboljeg hrvatskog filma.

U seriji su nekim junacima iz filma produženi životi u novom, drugačijem i po mnogo čemu zanimljivom vremenu. Šest epizoda prikazuju događaje u životu Perice Šafraneka i njegove obitelji tokom 1964. godine. Perica prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini – od mode do muzike, od ideja do tehnološkog napretka – postaje sve primjetniji i utjecajniji. Tadašnji Zagreb ubrzano se razvija. Stvara se i razvija bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo. Vrijeme je plesnjaka, početaka televizije, glamuroznih muzičkih festivala. U takvom okruženju zbiva se priča puna emocija, realnih životnih izbora između oportunizma i iskrene ljubavi.

Nakon osvojene nagrade Srce Sarajeva za najbolju komediju, na 27. Sarajevo Film Festivalu, reditelj Vinko Brešan najavio je da u aprilu ove godine počinje snimanjem druge sezone ove serije. Glumci u seriji su Živko Anočić, Mirjana Bohanec Vidović, Csilla Barath Bastaić, Dušan Bućan, Iva Babić, Nikola Kojo i Otokar Levaj.

Prethodna
"Reacher" bilježi zavidnu gledanost na Nielsen ljestvici
Sljedeća
Druga sezona Netflixove serije "Russian Doll" stiže 20. aprila