Domaća igrana serija “Na rubu pameti“ vikendom na FTV-u

Domaća igrana serija “Na rubu pameti“ vikendom na FTV-u

Federalna televizija od 17. decembra počinje sa emitiranjem nove bosanskohercegovačke humorističke serije Na rubu pameti, subotom i nedjeljom u 20:20 sati.

Život Mahe Dilbera, sredovječnog samca i doajena sportskog novinarstva, preko noći se mijenja kada mu se na vratima pojave dvije kćerke iz dva različita, propala braka. Kćerke koje toliko dugo nije vidio da je skoro zaboravio i da postoje. Potpuno zatečenog Mahu dočeka još jedno bolno saznanje da je uz dvije odrasle kćerke postao i djed.

Naviknut na samački život i brigu za sebe i jedino sebe Maho se teško nosi sa novim činjenicama, da mora sve na šta je navikao mijenjati, prilagođavati i kroz taj proces i sam biti promijenjen, postati drugačiji i bolji čovjek. Po prirodi radoholik, Maho pokušava spas iz porodičnog života i neprestanih trzavica u svome domu naći u pokretanju vloga „Mahonizam“ koji vremenom zaista počinje da ga ispunjava, kao i odlaskom u kafanu „Na mala vrata“ koju drži njegov polubrat po majci, stari mostarski mangup Fikret Pašić Pipa, sportski menadžer u pokušaju.

Svakodnevne avanture, zgode i nezgode polubraće, potpuno različitih karaktera i životnih stavova zaokružuje Mahin najbolji prijatelj iz školskih klupa Toni Bonussi, lokalni brico talijanskih korijena. Njegov mirni i jednostavni porodični život sa suprugom Mirom koja ulazi u nesigurne političke vode i sinom jedincem Markom narušen je pet godina ranije dolaskom njegove punice babe Anđe Poskok iz Zapadne Hercegovine. Dolazak i ne bi bio toliki problem, koliki je problem njen neodlazak.

Sukobi četiri generacije, njihova interesovanja, stavovi i pogledi na svijet, dovode do niza komičnih situacija i sve njih zajedno na rub pameti.

Glavne uloge: Admir Glamočak (Maho Dilber), Aleksandar Seksan (Toni Bonussi), Dragan Marinković (Fikret Pašić Pipa), Džana Pinjo Haračić (Mira Bonussi), Alisa Čajić (Kristina Dilber), Ivana Vojinović (Vilma Dilber), Isa Seksan (Dino), Tatjana Šojić (Anđa Poskok), Dušan Arnaut (Marko Bonussi)

Scenarij: Adnan Kapetanović

Režija: Elmir Jukić

Prethodna
"Troll" postao najgledaniji strani film na Netflixu
Sljedeća
Prvi pogled na Ncutija Gatwu u novoj sezoni "Doctor Who"