Drama Muayada Alayana: "The Reports on Sarah and Saleem"

Drama Muayada Alayana: "The Reports on Sarah and Saleem"

 

The Reports on Sarah and Saleem je drama inspirisana istinitim događajima koju je režirao Muayad Alayan. Prije ovog filma režirao je uspješnu triler dramu Love, Theft and Other Entanglements. Za scenario je zaslužan njegov brat Rami Alayan.

Radnja koja se odvija u Jerusalemu prati ljubavnu aferu između oženjenog Palestinca Saleema (Adeeb Safadi) koji radi kao dostavljač i udate Jevrejke Sare (Sivane Kretchner) koja je vlasnica jednog kafića. Nakon što zajedno budu uočeni na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, film dobija opasnu političku dimenziju, a dvojac će se morati suočiti sa mnogo većim problemima nego što su problemi koji se dotiču njihovih narušenih brakova.

U filmu se pojavljuju i Ishai Golan kao David, oficir izraelske armije, Maisa Abd Eihadi kao trudna Saleemova supruga Bisan, Ishai Golan kao Sarin muž David, Mohammad Eid kao Abu Ibrahim i drugi. 

Ova priča o ljubavi, nevjerstvu, političkoj moći i vlasti osvojila je nagradu publike na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu. Nastala je u palestinsko-holandsko-njemačko-meksičkoj produkciji, a prava na međunarodnu distribuciju polaže kompanija Heretic Outreach.

 
Prehodna
Predstavljamo titlovani trailer za "Tomb Raider" reboot
Sljedeća
Predstavljamo titlovani trailer za "Black Panther"