Predstavljamo titlovani trailer za "Black Panther"

Predstavljamo titlovani trailer za "Black Panther"

 

Filmofil predstavlja titlovani trailer za Marvelovo ostvarenje Black Panther u režiji višestruko nagrađivanog Ryana Cooglera (CreedFruitvale Station) koji je scenario napisao u saradnji sa Joeom Robertom Coleom.

Black Panther prati T’Challu u njegovoj prvoj samostalnoj pustolovini koji se, nakon smrti svoga oca, kralja Wakande, vraća svom domu kako bi preuzeo prijestolje i postao novi kralj. Ali nakon što se ponovo pojavi stari neprijatelj, njegov status kralja i Black Panthera će biti doveden u pitanje. Biće uvučen u strašni sukob koji će preodrediti sudbinu Wakande i cijelog svijeta. T’Challa će  morati okupiti snažne saveznike i osloboditi punu moć Crnog pantera kako bi porazio svoje unutrašnje i vanjske neprijatelje i osigurao sigurnost svom narodu i njihovom načinu života.

Ulogu naslovnog junaka u kojoj se po prvi put pojavio u ostvarenju Captain America: Civil War (princ T'Challa/Black Panther) reprizira Chadwick Boseman. Ostatak glumačke postave čine Michael B. Jordan kao negativac Erik Killmonger koji je željan osvete, Lupita Nyong’o (12 Years A SlaveStar Wars: The Force Awakens) kao Kilmongerova agentica Nakia, Forest Whitaker (The Last King of ScotlandRogue One: A Star Wars Story) kao stariji državnik Zuri, Daniel Kaluuya (SicarioGet Out) kao W’Kabi, Florence Kasumba (Captain America: Civil War) kao Ayo, Winston Duke kao M’Baku – negativac Man-Ape, Danai Gurira (The Walking Dead) kao Okoye koja se obučava za kraljevstvo Wakanda, Letitia Wright (Ready Player One), Martin FreemanAngela BassettAndy Serkis(Avengers: Age of Ultron) kao trgovac oružja Klaw i drugi.

Black Panther će na redovan kino repertoar sarajevskog multiplexa Cinema City i banjalučkog Palasa biti uvršten 15. februara.

   
Prehodna
Drama Muayada Alayana: "The Reports on Sarah and Saleem"
Sljedeća
Predstavljamo titlovani trailer za "Mission: Impossible - Fallout"