Dwayne Johnson se ne vraća u "Fast & Furious" franšizu

Dwayne Johnson se ne vraća u "Fast & Furious" franšizu

Uprkos pozivu nekadašnjeg kolege, Vina Diesela, Dwayne Johnson se neće vratiti u Fast & Furious franšizu u skorije vrijeme. Zvijezda mnogih akcionih hitova jučer se oglasila o ovom pitanju u intervjuu za novinare CNN-a, pojasnivši nekoliko stvari iza kulisa F&F filmskog serijala.

Prije zanimljivog citata, podsjetimo se da je Vin Diesel na društvenim mrežama prije nekoliko sedmica emotivno apelirao da se Johnson  pridruži ostatku ekipe i sudjeluje u stvaranju sljedećeg F&F naslova. Mimo znanja javnosti, Johnson je već bio odgovorio Dieselu.

Ovog juna, kada smo Vin i ja komunicirali izvan društvenih mreža, rekao sam mu izravno - ali i u privatnosti - da se neću vratiti u franšizu. Bio sam čvrst, ali ipak prijatan sa svojim riječima i rekao sam da ću uvijek podržavati postavu i navijati da franšiza bude uspješna, ali i da nema šanse da ću se vratiti. Privatno sam govorio sa svojim partnerima u Universalu, također, a oni su podržali moju odluku, budući da razumiju problem.

F&F 6 je tačka konflikta između Johnsona i Diesela, ili je to barem bila. Dva glumca su se (ne)slavno posvađala za vrijeme snimanja, što se prelilo na društvene mreže i ojadilo odnose. Isti se iz Johnsonove jučerašnje izjave, pak, čine nešto opuštenijim nego prije pet godina.

Što se tiče Diesela, on je čvrsto povezan za sljedeći korak u F&F franšizi, a to su dva filma sa kojima će serijal biti zaključen. Universal trenutno drži 19. maj 2023. za datum izlaska Fast & Furious 10, čime možemo pretpostaviti da će produkcija na filmu započeti u prvoj polovini 2022. ako već ne i u prvim mjesecima iste godine.

Prethodna
U Sarajevu održana prva Noć kina: Više od 3000 posjetilaca
Sljedeća
Početak 2022. godine u kinu Meeting Point uz hit filmove