Filmski klasici u izvedbi Sarajevske filharmonije

Filmski klasici u izvedbi Sarajevske filharmonije

sa05Piše: Nisad Selimović Koncert na otvorenom na dan otvaranja Vijećnice biće u potpunosti koncipiran melodijama iz poznatih filmskih hitova. Danas, kada Vijećnica svečano bude otvorena, uz brojne ostale događaje koji će uslijediti unutar zvanične ceremonije, građane Sarajeva čeka i poseban poklon Sarajevske filharmonije –koncert preko puta objekta koji će tog dana zasjati novim sjajem. Ali, za razliku od standardnih koncerata koje Filharmonija održava, ovaj će biti poseban i zbog repertoara koji će biti izveden tu noć, a radi se o destak najpoznatijih numera iz filmskih hitova.
Zadovoljstvo nam je nastupiti za građane na ovaj značajan dan - 9. maj. To je dan koji nosi jaku simboliku - pobjede nad fašizmom, proslave dana Evrope i povratka možda najvažnijeg sarajevskog simbola – Vijećnice. Neka to onda bude i dan kada će svi građani imati priliku da slušaju koncert Sarajevske filharmonije,  kaže Samra Gulamović, direktorica Sarajevske filhramonije. U saradnji sa USAID-om prije par mjeseci pristupili smo organizaciji koncerta na otvorenom kako bi radost muzike podjelili sa sto većim brojem sugrađana. Kad smo uvidjeli da se planirani datum poklapa sa ponovnim otvaranjem Vijećnice prihvatili smo poziv Grada Sarajeva da budemo nosioci umjetničkog dijela program svjesni da ovakvom značajnom događaju najviše priliči sudjelovanje Sarajevske filharmonije, dodaje Gulamović.
Na koncertu, koji pošinje u 19 časova, će biti izvedene numere brojnih filmskih hitova, a među njima će se naći i one najpoznatije, kao što je „Love Theme“ Nina Rote iz Kuma, te teme iz filmova o Jamesu Bondu Montyja Normana (ili Johna Barryja, ovisno kome više vjerujete da ju je napisao), Ratova zvijezda Johna Williamsa. Sve u svemu, biće vrlo zabavno. Objavljeno u bh. nezavisnom dnevniku Oslobođenje
Prethodna
Kino premijere: ''Neighbors''
Sljedeća
Box office: Komedija ''Neighbors'' na prvom mjestu