Horor “Night Swim“ u kinima  od 4. januara 2024.

Horor “Night Swim“ u kinima od 4. januara 2024.

Novi horor iz produkcijske kuće Blumhouse pod nazivom Night Swim (Noćno kupanje) u kina stiže 4. januara 2024.

Film je režirao Bryce McGuire, a glumačku postavu čine Wyatt Russell, Kerry Condon, Amélie Hoeferle i Gavin Warren. Scenarij potpisuju McGuire i Rod Blackhurst, dok su producenti James Wan i Jason Blum, a za izvršnu produkciju su bili zaduženi Michael Clear, Judson Scott i Ryan Turek.

Night Swim je zasnovan na proslavljenom kratkometražnom filmu iz 2014. godine koji su stvorili Bryce McGuire i Rod Blackhurst. U glavnoj ulozi je Wyatt Russel, koji tumači lik Raya Volera, bivšeg bejzbol prvoligaša, koji se, zbog degenerativne bolesti, prerano penzionisao. Sa zabrinutom suprugom Eve (nominovana za Oscara, Kerry Condon), kćerkom tinejdžerkom Izzy (Amélie Hoeferle) i mlađim sinom Eliotom (Gavin Warren), seli se u novi dom.

Bez obzira na okolnosti, Ray se potajno nada da će se vratiti profesionalnom sportu i ubjeđuje suprugu da će bazen u dvorištu nove kuće biti zabavna zanimacija za djecu, a njemu pružiti dobru fizikalnu terapiju. Ali, mračna tajna iz prošlosti ove kuće oslobodiće zlokobnu silu, koja će uvući porodicu u dubine neobjašnjivog užasa.

Prethodna
Povratak Kapetanice Marvel u novom teaseru za "The Marvels"
Sljedeća
Nijemi osvetnik u traileru za "Silent Night"