Hugh Grant glumi u Paramountovom "Dungeons and Dragons"

Hugh Grant glumi u Paramountovom "Dungeons and Dragons"

Glumačkoj postavi Paramountovog predstojećeg filma, smještenog u svijetu epske fantastike iz popularne igre Dungeons and Dragons, pristupa još jedno veliko ime Hollywooda, a to je niko drugi doli Hugh Grant. Poznat po svojim ulogama u romantičnim komedijama, Grant će se u još uvijek nenaslovljenom filmu latiti mačeva i čarolija, te pridružiti spisku glumaca, na kojem se nalaze Chris Pine i Rege-Jean Page.

Dodjele uloga su glavni izvor informacija o ovom filmu, koji još uvijek ima samo radni naslov Dungeons and Dragons. Zvijezda rebootovane trilogije Star Trek, Chris Pine, bio je prva velika vijest vezana za film, a njemu su se potom pridružili Rege-Jean Page i Sophia Lillis, te Hugh Grant. I prije prvog komadića promidžbenog materijala, film je već prigrabio pažnju medija i gledatelja filma, što je vjerovatno i pozadina iza odluka koje Paramount donosi u kontekstu glumačke postave. Što se tiče same uloge, za Granta se očekuje da tumači glavnog antagonista filma.

Za sada jedini glavni izvor informacija je vrlo štur o pitanju praktične realizacije, te izlaska filma, o čemu znamo gotovo ništa.

Prehodna
“The Mauritanian” od četvrtka 4. marta u kinima
Sljedeća
Snyder prima nagradu filmskih kritičara Valiant za dobrotvorni rad