Hugh Jackman o povratku ulozi Wolverinea u "Deadpool 3"

Hugh Jackman o povratku ulozi Wolverinea u "Deadpool 3"

Vijest koja je obilježila prošlu sedmicu u svijetu zabave je svakako bio povratak Hugha Jackmana svojoj ikoničnoj ulozi mutanta Wolverinea iz svijeta X-Mena. Objava je preko noći usmjerila pažnju medija i fanova prema Deadpool 3, filmu koji je do tog trenutka rijetko bio tek povremeni, marginalni predmet izvještavanja vodećih portala i časopisa u industriji.

Nakon inicijalne navale interesa, o filmu i povratku ulozi je konačno progovorio i sam Jackson, koji je zajedno sa kolegom Ryanom Reynoldsom dao izdašan intervju novinarima Varietyja. U istom, Jackson je otkrio da se odluka o povratku ulozi nije desila preko noći. Glumac se već neko vrijeme dvoumio o oštrenju starih kandži prije nego što je pristao na ponudu koja mu je došla od strane Reynoldsa i 20th Century Studiosa.

Jackman je dao par nagovještaja svojih misli o ulozi, ali ključni bi mogao biti sljedeći:

Jedan mali dio mene misli da bih sada bio bolji u ulozi. Je li to argonacija koja stiže sa godinama, ili nešto drugo? Wolverin je izmučen lik - izmučeniji od mene, ali uvijek sam mislio da se osjeća ugodno u svojoj koži. Ja se osjećam sada ugodnije u vlastitoj, mada je sada izgužvanija.

Jackman je dalje dao do znanja da se svrstava među ljubitelje prvog Deadpool filma, koji je usporedio sa kultnim klasikom 48 Hrs. iz 1982, zbog čega je naposljetku i pristao biti dio novog filma. Naravno, Jackman i njegov Wolverine su i ranije bili na velikom platnom sa Reyndolsom i Deadpoolom. Premda je potonji lik bio bitno drugačiji od konačne verzije, oba glumca su bili dio glumačke postave X-Men Origins: Wolverine, jedinog unosa u serijal prequela koji je bivši 20th Century Fox zacrtao za širenje X-Men franšize.

Deceniju i po kasnije, dvojac se ponovo nalazi na setu zajedno. No, publika će morati sačekati par godina kako bi vidjela ishod ponovljene suradnje između Jackmana i Reynoldsa. Deadpool 3 je najavljen za izlazak na jesen 2024.

Cijeli intervju sa glumcima možete pronaći na stranama Varietyja.

Prehodna
"Balada" Aide Begić nagrađena na 11. Tuzla Film Festivalu
Sljedeća
Box office: "Black Adam" ostaje na vrhu