Igrana serija “Crna svadba“ petkom na FTV-u

Igrana serija “Crna svadba“ petkom na FTV-u

Serija Crna svadba je psihološki triler sa elementima horora u 10 epizoda, koju ćete moći gledati svakog petka navečer, počevši od 7. oktobra, u terminu od 21.10 sati u programu Federalne televizije.

Serija je inspirisana masakrom koji se 2007. godine dogodio u Jabukovcu, u istočnoj Srbiji, uz elemente starog vlaškog obreda, folklornih elemenata i sujevjerja. Naziv „Crna svadba“ došao od starog obreda u kojem prilikom smrti mladog muškarca koji je godištem stasao za ženidbu, on biva sahranjen u svadbenom odijelu, a ispraća ga vjerenica ili neka druga djevojka odjevena u vjenčanicu.

Priča počinje u malom mjestu u istočnoj Srbiji gdje Mitar, inače miran i blag čovjek, iznenada i na brutalan način ubija dvanaestero svojih komšija. Pokušavajući da rasvijetle motive zločina, Petar, pripadnik bezbjednosne agencije i inspektori Tomić i Blagojević pozivaju Natašu, uglednu psihologinju, da kao sudska vještakinja utvrdi je li Mitar psihički obolio ili se iza zločina krije neki drugi motiv.

Petar pokušava odgonetnuti šta se zapravo dogodilo, jer je ubica, prije nego što je pucao u sebe i preživio, izgovorio riječ „katabaza“, onu koju je rekao i njegov pokojni sin prije nego što je izvršio samoubistvo. U čitavu zamršenu situaciju, između stvarnosti i onostranog, upliće se i monah Tihon, koji je sasvim siguran da je sve plod demonskih sila, paganskih i folklornih običaja, snažne vlaške magije koja opsjeda ljudsku dušu.

Scenarij je napisao Strahinja Madžarević, reditelj je Nemanja Ćipranić, a glumačku ekipu čine: Uliks Fehmiu, Jelena Đokić, Nikola Kojo, Slavko Štimac, Toni Mihajlovski, Filip Đurić, Borka Tomović, Anastasija Đurović, Nebojša Milovanović, Ljiljana Blagojević, Predrag Bjelac, Strahinja Blažić, Mlađan Crkvenjaš, Igor Benčina.

Prethodna
Amazon preuzima korejsku seriju "Island"
Sljedeća
"Cobra Kai" na vrhu Nielsen rejting ljestvice