Igrana serija “Grupa“ petkom u 21 sat na FTV-u

Igrana serija “Grupa“ petkom u 21 sat na FTV-u

Petkom, nakon TV Binga, Federalna televizija započinje emitiranje kriminalističke serije u 11 nastavaka Grupa.

Dragan Miletić Gaga, iskusni inspektor trećeg odjeljenja za krvne delikte ima specifične metode rada koji se mnogima ne sviđaju. Uporan, tvrdoglav, temeljan, istrajava u namjeri da riješi stari slučaj. Onog trenutka, kada poznati beogradski kriminalac, koji je njegova opsesija, bude ubijen za njega nije kraj - naprotiv, sve tek počinje. Nastavljajući dalje da traga, Gagu će istraga dovesti do maloljetnika koje su sitni dilerski poslovi uvukli u mnogo opasniju igru. To će otvoriti pandorinu kutiju iz koje će izletjeti novi problemi, novi zapleti i nove neriješene situacije.

Grupa je napeta, uzbudljiva i strastvena dramska serija o tri svijeta koji iako djeluje da žive svako za sebe, zapravo kooegzistiraju zajedno, jer su povezani zločinom. Agende i potrebe junaka iz sva tri svijeta (kriminal, policija, djeca/tinejdžeri) svo se vrijeme prepliću, pojačavajući i spuštajući u zavisnosti od zapleta intezitet i tenziju, koja na taj način pulsira svih 11 epizoda, da bi kulminirala konačnicom koja obiluje triler i emotivnim obrtima.

Uloge: Igor Benčina, Filip Đurić, Denis Murić, Ivana Zečević, Marko Milivojev-Mili, Milica Mima Trifunović, Tijana Marković, Pavle Mensur, Jasna Đuričić, Nela Mihajlović, Vojin Ćetković, Branka Katić

Kreatori: Uroš Tomić i Dragan Đurković

Prethodna
Amazon daje zeleno svjetlo za "The Boys" spin-off seriju
Sljedeća
“Zora“ Dalibora Matanića 7. oktobra na HBO GO-u i HBO-u