James Gunn predstavio novog Supermana i Lois Lane

James Gunn predstavio novog Supermana i Lois Lane

Potraga za glumcima koji će predvoditi glumačku postavu novog Superman filma je okončana. 

Crvenim plaštom Supermana ogrnut će se David Corenswet, dok će novinarku par excellence, Lois Lane, igrati Rachel Brosnahan.

Corenswet i Brosnahan su prošli kroz prilično dug i naporan proces dodjele uloge, u kojem su sudjelovala tri glumačka para, odnosno po tri moguća Supermana i tri moguće Lois Lane. To je bio uži krug glumaca koji je bio na audiciji kod Jamesa Gunna zadnje dvije sedmice. Ne bi bilo iznenađenje da se na koncu ispostavi da su Gunn i njegov kolega Peter Safran na čelu DC Filmsa imali izbor i do deset parova glumaca za popunjavanje dviju ikoničnih uloga.

Premda je udaljen nekoliko godina od izlaska i uprkos tome što mu prethodi barem jedan film, Superman: Legacy bit će pravi ispit za Gunna i Safrana na čelu DC Filmsa, ali i za Warner Bros. kao studio, te najzad za superherojski film općenito. Nemali dio tog tereta na svojim plećima će imati Corenswet i Brosnahan, čije će izvedbe morati zapaliti novi plamen među gledateljima kako bi film i DC-jev reboot imali poštenu priliku za uspjeh.

Superman: Legacy je najavljen za izlazak u julu 2025. Gunn sada ima glumce za vodeće uloge, dok će ostatak glumačke postave biti sigurno popunjen, a film spreman za snimanje prije isteka godine, ukoliko produkciju ne uspore nove nedaće u filmskoj industriji.

Prethodna
Žiri Takmičarskog programa – igrani film 29. SFF-a
Sljedeća
Charlie Day u komediji "Raj za ludake" od 29. juna u kinima