James Gunn predstavio predstojeće naslove iz DC Filmsa

James Gunn predstavio predstojeće naslove iz DC Filmsa

Nakon sedmica nagađanja, konačno na uvid imamo viziju za filmove iz DC Filmsa u predstojećem periodu. Po preuzimanju glavne pozicije u studiju, James Gunn Peter Safran su na posebnom medijskom događaju predstavili novu selekciju filma temeljenim na pričama i likovima sa stranica DC-jevih stripova.

Kao prvo, dvojac Gunn-Safran su potvrdili izlaske aktualne ponude DC-ja, odnosno The Flash, Shazam! Fury of The Gods, Blue Beetle Aquaman and The Last Kingdom, koji će stići u kino-dvorane po već poznatom redoslijedom. Kako se da zaključiti, odskočna daska za rebootovanje DC filmskog univerzuma će biti The Flash.

Dalje, što se tiče DC-jevih glavnih superjunaka, Batman i Superman će dobiti svoje nove inačice, a nova epoha DC-ja na velikom platnu glasit će "Gods and Monsters", odnosno bogovi i čudovišta, što nagovještava dalji pravac razvoja ovog filmskog univerzuma. Gunn je naznačio da radi na scenariju za film, koji bismo trebali gledati u kino-dvoranama za dvije godine.

Pored filmova, DC će okrenuti list i na malim ekranima. Gunn je najavio da ćemo uskoro na ponudi imati animirane i igrane TV serije sa DC-jevim superherojima. Creature Commands bit će animirana serija u kojoj će se pojaviti Weasel iz The Suicide SquadGunnovog prvog rada za DC, dok će Viola Davis tumačiti u Waller, spin-off seriji za Peacemaker, skorijoj DC igranoj seriji u čijem stvaranju je Gunn također imao ulogu.

Gunn i Safron nisu ponudili previše detalja o izlasku brojnih naslova koje su najavili, sa časnim izuzetkom novog Superman filma, koji je zakazan za izlazak za 11. juli 2025. Stvari su tek na početku, kako se može zaključiti, pa ćemo se za detalje morati još malo strpiti.

Prehodna
Poziv za prijave za EFP Future Frames 2023
Sljedeća
U kinu Meeting Point revija filmova nominovanih za Oscare