Jason Alexander o povratku serije "Seinfeld"

Jason Alexander o povratku serije "Seinfeld"

Jason Alexander, najpoznatiji po ulozi Georgea Constanze u seriji Seinfeld, oglasio se o mogućem povratku popularnog sit-coma iz devedesetih.

Podsjetimo se da je Jerry Seinfeld relativno nedavno najavio moguće oživljavanje serije. Seinfeld nije otkrio konkretne detalje vizije za povratak serije javnosti, a čini se da su i ostali članovi postave ostali uskraćeni za pojedinosti.

Upitan o glasinama, Alexander je za portal Extra TV otkrio da nije obaviješten o povratku serije, rekavši:

Postoji samo jedan razlog za glasine. Seinfeld je navodno na svojem stand-up nastupu rekao: "Larry David i ja razmišljamo o nečemu." Dobro za vas, ali ja nisam čuo ništa o o tome. Niko me nije zvao. Kako izlgeda, ne treba im George, a možda ne trebaju ni Elaine, jer Julia i ja smo razgovarali o tome i nismo doznali ništa, a upravo sam se čuo sa Michaelom i mislim da ni on ne zna ništa o tome.

Julia i Michael ovdje su Julia Louis-Dreyfus Michael Richards, preostali članovi glavne glumačke postave, koji su po Alexanderu podjednako neupućeni u zbivanja iza kulisa. Larry David, naravno, sutvorac je serije zajedno sa Jerryjem Seinfeldom. Čini se da komunikacija na relaciji Seinfeld-David prema ostalima nije baš odlična.

Teško bi bilo zamisliti povratak serije Seinfeld bez Alexandera, Louis-Dreyfus i Richardsa u bilo kojem obliku. "Presađivanje" glavnog lika po uzoru na Frasier reboot, koji je nedavno stigao na Paramount+, ne bi bilo izvedivo u slučaju oživljavanja Seinfelda. Izvorna serija se uvijek oslanjala na kontrast naravi likova i izvedbi svih članova postave za stvaranje humora.

Kako stvari trenutno stoje, oživljavanje Seinfelda ostaje nejasna slika.

Prehodna
Druga sezona serije ”Šutnja“ od 9. novembra na HBO Maxu
Sljedeća
Stvarnost i fikcija u novoj bh. seriji “Znam kako dišeš“