Johansson i Tatum u traileru filma “Fly Me to the Moon“

Johansson i Tatum u traileru filma “Fly Me to the Moon“

Nedavno je objavljen prvi trailer novog filma AppleTV+ produkcije, Fly Me to the Moon, čija radnja je smještena u šezdesete godine prošlog stoljeća i prikazuje lansiranje misije Apolo 11 tokom koje su po prvi put ljudi sletjeli na Mjesec.

Film Fly Me to the Moon (Povedi me na Mjesec) romantična je komedija sa Scarlet Johansson i Channingom Tatumom smještena u 1960-te i donosi na velika platna glamur svemirske utrke, old-school romantiku i vintage modu tog vremena. Priča počinje kada NASA odluči zaposliti Kelly Jones (Johansson), britku i provokativnu kreativnu direktoricu, kako bi popravila njihov javni imidž, ali njen pristup otežava posao Coleu Davisu (Tatum), uštogljenom i praznovjernom direktoru zaduženom za pripremanje misije Apolo 11. Nakon što misiju ipak uspješno pokrenu, u igru se uključuje i Bijela kuća koja od zaljubljenog para traži da pod hitno lažiraju slijetanje na Mjesec jer si ni pod koju cijenu ne smiju dozvoliti da misija ne uspije…

Reditelj filma je Greg Berlanti (Arrow, The Flash, Supergirl, Titans, Superman & Lois, Life As We Know It; Love, Simon). Scarlett Johansson, najprofitabilnija glumica ako se gleda kompletna kino-zarada filmova u kojima je glumila, cijenjena je po svojoj glumačkoj širini – mega popularna franšiza Avengers, Oscarom nagrađena romantična drama Marriage Story, SF spektaklu Lucy, psihološki triler Prestiž, a Channing Tatum je postao ikona komedije nakon uspjeha filmova 21 i 22 Jump Street, ali i zadržao taj status ulogama u romantičnoj pustolovnoj komediji The Lost City, špijunskoj akcijskoj komediji Kingsman i na njega dodao status seks simbola ulogama u filmskom serijalu Magic Mike.

U filmu se pojavljuju i Woody Harrelson (True Detective, Venom 2, Zombieland, Igre gladi, Tri plakata izvan grada) kao manipulativni vladin čovjek koji dovodi Kelly u NASA-u te nadgleda cijelu misiju i Ray Romano (Svi vole Raymonda, Ledeno doba, The Irishman) koji glumi dobronamjernog i simpatičnog savjetnika Coleu Davisu.

C2 film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH, donosi ovaj sigurni hit koji je neobičan spoj romantične komedije, historijske drame i zabavnog trilera na repertoar svih bh. kina ovog ljeta.

Prethodna
Prvi pogled na "Joker: Folie a Deux" u službenom traileru
Sljedeća
Reynolds stvara prijateljstva sa zamišljenim prijateljima u "IF"