Kevin Feige govorio o pravcu 4. faze MCU-a

Kevin Feige govorio o pravcu 4. faze MCU-a

Poslije četiri filma i pet serija, četvrta faza Marvelovog filmskog univerzuma je odavno postala zrela, ali ne baš i jasna. Najčešća kritika nove ere MCU-a jeste odsustvo pravca, odnosno cilja šire priče koja bi trebala povezivati likove i radnje filmova i serija. No, šef Marvel Studiosa, Kevin Feige, odlučio je odgovoriti na ovu kritiku u recima časopisa Total Film, u kojima je dalje pojasnio ono što nas čeka u MCU-u u skorijem periodu.

Za Total Film Feige je izjavio:

Kako se približavamo kraju 4. faze, mislim da će ljudi početi shvaćati kuda ova nova saga ide. Mislim da je bilo dosta tragova do sada, koji su jasni barem meni, o tome kuda sve ovo vodi. No, bit ćemo malo izravniji sa time u predstojećim mjesecima, tako da planiramo otkriti publici koji želi vidjeti širu sliku malo više mape puta.

Teško je umaći utisku da MCU poslije Avengers: Infinity War Endgame nije tako "usredsrijeđen"  kao što je bio u prethodnoj eri, od prve faze kada smo upoznavali zasebne likove, buduće Osvetnike, do njihovog sazrijevanja u cjelinu kroz drugu i treću fazu, te konačnog sraza na koncu treće faze. Što se tiče četvrte faze, pred nama su još Thor: Love and Thunder, Black Panther 2 Guardians of The Galaxy vol. 3, koji bi po Feigeju trebali razjasniti "kuda cijela ova saga ide".

Disney će krajem ljeta imati svoju veliku godišnju konferenciju za medije, na kojoj će biti predstavljeni novi projekti Marvela, LucasFilma i drugih kompanija-kćeri, a više o budućnosti MCU-a bismo trebali čuti tada, možda čak i od samog Feigeja.

Prehodna
Odabrani filmovi 9. Star Film Festa
Sljedeća
Kontroverza uoči 40. godišnjice Carpenterovog "The Thing"