Kino premijere: "1917"

Kino premijere: "1917"

1917

1917. je ratna drama u režiji Sama Mendesa i dobitnik dva Zlatna globusa.

Napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika, koji dobivaju naizgled nemoguću misiju. U utrci protiv vremena moraju prijeći neprijateljski teritorij i dostaviti poruku koja će zaustaviti ubojiti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika. Oskarovac Mendes u filmu prikazuje zaista fantastične, ali i zastrašujuće ratne scene nismo do sada imali prilike vidjeti na velikom platnu.

1917. na redovnom repertoaru je od četvrtka 9. januara.

Jojo Rabbit

Jojo Rabbit je komedija u kojoj glavne uloge tumače Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie i Scarlett Johansson.

Radnja filma se zasniva na romanu “Nebo u kavezu“ autorice Christine Launens, a započinje kada usamljeni njemački dječak imena Jojo otkrije da njegova majka skriva mladu židovsku djevojku na svom tavanu. Jojo se, uz pomoć svog idiotskog imaginarnog prijatelja, Adolfa Hitlera, u ovoj satiri protiv mržnje, mora suočiti sa svojim slijepim nacionalizmom. Njegov svijet se tada okreće naopačke. Film Jojo Rabbit je osvojio prestižnu nagradu publike na ovogodišnjem filmskom festivalu u Torontu.

Jojo Rabbit na redovnom repertoaru je od četvrtka 9. januara.

Dolittle

Dolittle je porodična avantura u režiji Stephena Gaghana, u kojoj glavne uloge tumače Tom Holland, Robert Downey Jr, Rami Malek i drugi.

Nakon što je izgubio suprugu sedam godina ranije, ekscentrični Dr John Dolittle (Downey Jr.), poznati doktor i veterinar, povlači se iza visokih zidina svog dvorca sam sa grupom egzotičnih životinja. Ali kada se mlada kraljica teško razboli, bezvoljni Dolittle je primoran da se uputi u epsku avanturu do mitskog ostrva u potrazi za lijekom, koristeći svoju pamet i hrabrost, dok se susreće sa starim neprijateljima i otkriva čudesna stvorenja.

Doktoru se na ovom putovanju priključuje mladi, samoprozvani šegrt (Harry Collett, Dunkirk) i zanimljiva životinjska družina, koju čine nervozni gorila (dobitnik Oscara Rami Malek), entuzijastična ali pomalo ograničena patka (dobitnica Oscara Octavia Spencer), duo koji se stalno prepire a čine ga cinični noj (Kumail Nanjiani, The Big Sick) i optimistični bijeli medvjed (John Cena, Bumblebee) i tvrdoglavi papagaj (dobitnica Oscara Emma Thompson), koji je Dolittleov najpoverljiviji savetnik.

U filmu takođe igraju Antonio Banderas, Michael Sheen (Kraljica) i dobitnik Oscara Jim Broadbent a glasove su pozajmili i još jedna dobitbnica Oscara Marion Cotillard, Frances de la Tour, Ralph Fiennes, Selena Gomez i Craig Robinson.

Dolittle na redovnom repertoaru je od četvrtka 9. januara.


The Good Liar

Savršena laž je kriminalistička drama, misterija u kojoj glavne uloge igraju Helen Mirren, Ian McKellen i Russell Tovey.

Profesionalni prevarant Roy Courtnay (McKellen) ne može vjerovati koliko ima sreće kada putem interneta upozna dobrostojeću udovicu Betty McLeish (Mirren). Njegov je plan pronaći bogatu stariju ženu kojoj će na kraju prevarom oduzeti svu životnu ušteđevinu. Dok mu Betty otvara vrata svog doma i života, Roy se iznenađujuće dobro brine za nju, pretvarajući se da je ono što nije. Uvjeren je da će njegov prevarantski plan i ovog puta biti uspješan.

The Good Liar na redovnom repertoaru je od četvrtka 9. januara.

 

Prehodna
Kevin Smith spašava nastavak filma "Mallrats" od prašine
Sljedeća
Oscari 2020. ipak bez voditelja