Klasik Stevena Kinga "Carrie" dobiva i seriju

Klasik Stevena Kinga "Carrie" dobiva i seriju

Sve je u početnoj fazi, potpis nije na papiru, ali vijesti dolaze da je američka televizijska kuća FX zainteresirana za adaptaciju romana Stephena Kinga, "Carrie" na malim ekranima. Roman je omogućio Kingu da se probije u svijetu beletristike, a filmska adaptacija koju je režisirao Brian De Palma je proslavila i roman i Kinga među širom publikom.

Osim interesa od strane FX-a, malo je poznato o produkciji. Budući da su stvari još uvijek u zametnoj fazi, doznanja o režiseru, glumačkoj postavi ili scenaristima su još uvijek nedostupna. Međutim, FX je ipak dao do znanja da će posrijedi biti serija kraćeg daha, što najavljuje priču koju ćemo po dezenu HBO-ovih nekoliko zadnjih serija pratiti i otpratiti u jednoj sezoni.

FX nije spominjao vremenske okvire, a budući da je serija u povojima, o datumu izlaska je nemoguće nagađati. Međutim, imajući na umu da je FX izdanak 20th Century Foxa, možemo nagađati da je Disney, njegov novi vlasnik, ipak raspoložen za ulaganje u sadržaj za zrelije gledatelje, a ne samo u onaj za „sve uzraste i članove porodice.“

Prehodna
"Turner & Hooch" serija ponovo spaja policajca i psa na Disney+
Sljedeća
Ekskluzivno na Filmofil.ba: Retrospektiva "Nove generacije"