LucasFilm odustaje od Feigejevog "Star Wars" filma

LucasFilm odustaje od Feigejevog "Star Wars" filma

Nakon par godina najavljivanja i špekuliranja, sudbina nenaslovljenog Star Wars igranog filma koji je trebao stvoriti Kevin Feige je poznata.

Naime, danas putem novinara Varietyja doznajemo da je LucasFilm odustao od daljeg rada na filmu. Ukoliko je to istina, onda će to biti treći Star Wars projekt za veliko platno koji se nije materijalizirao.

Prvi je sada već mitološka trilogija filmova koje je trebao režirati Rian Johnson, filmaš iza Star Wars: The Last JediTu je potom i Star Wars: Rogue Squadron, na kojem je trebala raditi Patty Jenkins, rediteljica iza DC-jevog superherojskog spektakla Wonder Woman i njegovog nastavka. Rogue Squadron je bio najavljen na jednom od velikih medijskih konferencija na kojima su LucasFilm i Disney predstavljali svoj budući sadržaj, mada je isti uglavnom bio orijentiran serijama namijenjenim za ponudu streaming servisa Disney+. U međuvremenu, o filmu je govorila samo Jenkins, dok je LucasFilm isti spremio u ladicu sa naftalinom.

Jedini preostali projekt jeste onaj u režiji Taike Waititija. Najavljen za izlazak nekada tokom 2025, posrijedi je još jedan nenaslovljeni Star Wars igrani film. Dok smo sa Rogue Squadron imali barem grubu premisu filma (koji bi pratio pilote pobunjeničkog odreda letjelica), o filmovima Feigeja i Waititija ne znamo ništa.

Kako stvari trenutno stoje, budućnost Star Wars franšize se kreće u pravcu daljeg razvijanja TV serija za Disney+.

Prehodna
“Hortikultura“ Silve Ćapin na 53. Tampere Film Festivalu
Sljedeća
"Avatar: The Way of Water" stiže na streaming servise u martu