Matthew Vaughn o stagnaciji superherojskih filmova

Matthew Vaughn o stagnaciji superherojskih filmova

Priznati režiser Matthew Vaughn uputio je savjet producentima Marvel Studiosa za rješavanje stagnacije superherojskog žanra.

Više kvalitete, manje kvantitete - glasi Vaughnov prijedlog upućen šefu Marvel Studiosa, Kevinu Feigeu. Vaughn je dao intervjuu za portal Screen Rant u kojem se dotakao sve češće teme u svijetu zabave - stagnacije superherojskog filma. O trenutnom stanju žanra i svojim očekivanjima, Vaughn je izjavio sljedeće za Screen Rant:

Mislim da DC pod Jamesom Gunnom Safranom ima priliku da zaokrene trend, a nadam se da će Feige vratiti pristupu "manje je više" i da će stvarati manje filmova te se posvetiti tome da svaki od njih bude odličan.

Superheroji nisu strani Vaughnu, koji je za nekadašnji 20th Century Fox režirao X-Men: First Class, koji se svojevremeno činio kao okretnica za prvu superherojsku franšizu sa Marvelovim likovima. Ironično, sada Marvel Studios polazi istim onim stopama kojima je Fox koračao prije petnaestak godina. Imajući na umu loše prognoze za The Marvels, koji stiže u kino-dvorane 10. novembra, Vaughnov savjet zvuči pomalo i kao upozorenje.

Nakon niza godina dominacije, sve je jasnije da je 2023. godina kada su superherojski filmovi ostali bez pare u kotlu. Usporilo je do te mjere da je trosatna biografska drama nadigrala Guardians of the Galaxy Vol. 3nešto što bi bilo nepojmljivo prije dvije do tri godine. Da je neka vrsta promjene iza kulisa Marvel Studiosa na pomolu, možda nagovještavaju novosti da je rad na Daredevil: Born Again zaustavljen radi kreativnog preustroja, tako da će serija biti rebootovana poslije okončanja glumačkog štrajka - i prije nego što je kompletirana u prvobitnom obliku.

Prehodna
Potraga za novim Bondom još uvijek traje
Sljedeća
"Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 2" odgođen do 2025.